Renault Air4: To Quatrelle στους αιθέρες [video]

Renault Air4: To Quatrelle στους αιθέρες [video]

Η Renault γιορτάζει τα 60 χρόνια ζωής του θρυλικού 4L, με μια φουτουριστική έκδοση, που «πετάει»… στην κυριολεξία.

Το Renault 4L, γνωστό και ως Quatrelle ή Catrell, υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα στην ιστορία της γαλλικής φίρμας. Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1961 και σταμάτησε να παράγεται έπειτα από 31 χρόνια και 8 εκατ. πωλήσεις!

Προκειμένου να τιμήσει η Renault την 60ή επέτειο από τη γέννηση του θρυλικού της μοντέλου, συνεργάστηκε με το design studio “TheArsenale”, δημιουργώντας από κοινού το 4L του μέλλοντος.

renault

Το φουτουριστικό κόνσεπτ φέρει την ονομασία Air4 και είναι ένα σύμβολο την ανεξαρτησίας αλλά και της ελευθερίας όπως δηλώνει η ίδια η Renault στην επίσημη ανακοίνωση της. Επιπλέον, το πρωτότυπο Air4, μας δίνει μια πρώτη γεύση από το πως οραματίζεται η Renault το μέλλον της στα αυτοκίνητα πόλης. 

Αισθητικά, το Air4, διατηρεί σε γενικές γραμμές τη σιλουέτα του original 4L. Οι γραμμές βέβαια του πρωτότυπου μοντέλου είναι εμφανώς πιο στρογγυλεμένες, υπάρχουν σύγχρονοι προβολείς LED και ένα αμάξωμα που είναι πλήρως κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. 

Βέβαια η πιο σημαντική διαφορά σε σχέση με το μακρινό παρελθόν εστιάζεται στο γεγονός ότι το Air4 όπως μαρτυρά και το όνομα του, μπορεί να πετάξει. Δύο ζευγάρια από ρότορες, εκτείνονται στις άκρες κάθε τροχού, ενώ οι μπαταρίες των 90.000 mAh επιτρέπουν στο ιπτάμενο όχημα να κινείται με ταχύτητα της τάξεως των 94 km/h. Το Air4 βέβαια δε μπορεί να πετάξει πιο ψηλά από τα 700 μέτρα.

renault

Όπως προαναφέραμε το εν λόγω πρωτότυπο, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα show car ή μια σπονδή εάν προτιμάτε καλύτερα για το πως μπορεί να είναι στο μακρινό μέλλον τα αυτοκίνητα πόλης αλλά και οι μετακινήσεις μας σε αυτές. 

Το Air4, εκτίθεται από σήμερα στο ατελιέ της Renault στη Champs Elysées στο Παρίσι, όπου και θα μπορεί κανείς να το επισκεφθεί και να το αντικρίσει από κοντά μαζί με πολλά από τα ιστορικά μοντέλα της οικογένειας 4L έως και τα τέλη του έτους. Κατόπιν, το εντυπωσιακό πρωτότυπο, θα ταξιδέψει στο Μαϊάμι, στη Φλόριντα, στη Νέα Υόρκη αλλά και σε αρκετές ακόμα περιοχές ανά την υφήλιο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube