Ρεκόρ ταχύτητας χριστουγεννιάτικου δέντρου από την Hennessey [video]

Ρεκόρ ταχύτητας χριστουγεννιάτικου δέντρου από την Hennessey [video]

Το βελτιωμένο Jeep Grand Cherokee Trackhawk έπιασε τα 291,3 km/h με ένα στολισμένο έλατο στην οροφή!

Στο πνεύμα των ημερών, η Hennessey Performance έσπασε το (άτυπο) ρεκόρ του ταχύτερου χριστουγεννιάτικου δέντρου - και μάλιστα στολισμένου - με 291,3 km/h (181 mph) στην οροφή ενός βελτιωμένου Jeep Grand Cherokee Trackhawk.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο βελτιωτικός οίκος από το Τέξας των ΗΠΑ σπάει το ρεκόρ ταχύτητας των χριστουγέννων καθώς το 2017, ένα βελτιωμένο Dodge Challenger Hellcat είχε πιάσει ταχύτητα 280 km/h (174 mph) με ένα παρόμοιο δέντρο στην οροφή του.

To Jeep Grand Cherokee Trackhawk δεν επιλέχθηκε τυχαία για το φετινό ρεκόρ καθώς είναι το ισχυρότερο SUV στον κόσμο, με την απόδοση του κινητήρα Hellcat V8 6,2 λίτρων να έχει αυξηθεί από τους 720 PS στους 1.000 PS χάρη στις επεμβάσεις της Hennessey. Το εργοστασιακό μοντέλο επιταχύνει από τα 0-100km/h σε 3,7" και έχει τελική ταχύτητα 290 km/h. Όπως βλέπουμε και στην πράξη, οι επεμβάσεις της αμερικανικής εταιρείας έπιασαν τόπο καθώς το βελτιωμένο Jeep ξεπέρασε αυτή την ταχύτητα ακόμα και με το δέντρο δεμένο στην οροφή του να επιβαρύνει την αεροδυναμική.

Το μικρό έλατο φαίνεται πως ταρακουνήθηκε για τα καλά με τον άνεμο στα 290+ km/h όπως ήταν αναμενόμενο να αλλοιώνει το σχήμα του. Φυσικά η δοκιμή έγινε σε ασφαλές μέρος, και πιο συγκεκριμένα στην ευθεία Uvalde Proving Grounds του Texas.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι 10 καλύτεροι τρόποι μεταφοράς του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube