Ρεκόρ σλάλομ από 16χρονη με Porsche 718 Spyder [video]

Ρεκόρ σλάλομ από 16χρονη με Porsche 718 Spyder [video]

H Chloe Chambers έσπασε το ρεκόρ Guinness για σλάλομ ανάμεσα σε 51 κώνους με χρόνο 47,45"!

Η δεκαεξάχρονη Chloe Chambers από τις ΗΠΑ μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο για σλάλομ ανάμεσα σε 51 κώνους με απόσταση 15,24 μέτρων μεταξύ τους. Το αυτοκίνητο που επέλεξε για αυτή τη δοκιμασία ήταν η Porsche 718 Spyder, με το χρονόμετρο να σταματά στα 47,45"! Βέβαια η Chloe δεν είναι μια τυπική 16χρονη καθώς έχει επτά χρόνια εμπειρία οδήγησης αγωνιστικών καρτ. 

Το ρεκόρ έγινε στις 21 Αυγούστου σε αεροδιάδρομο στην Ατλάντα των ΗΠΑ με παρουσία επιτροπής της Guinness World Records και χρονομετρήθηκε από την Racelogic.

Όπως δήλωσε η ίδια: «Φαίνεται εύκολο αλλά πραγματικά δεν είναι  - να κάνεις σλάλομ ανάμεσα σε 50 κώνουνς όσο πιο γρήγορα γίνεται, προσπαθώντας να σπάσεις ένα χρόνο ρεκόρ και να γνωρίζεις πως δεν μπορείς να αγγίξεις ούτε έναν από αυτούς ώστε ο χρόνος σου να μετρήσει - οπωσδήποτε ένιωσα πίεση. Όλα πήγαν καλά στην τελική μου προσπάθεια, το αυτοκίνητο δούλεψε υπέροχα και βρήκα την πρόσφυση που χρειαζόμουν. Ευχαριστώ την οικογένειά μου και την Porsche που με υποστήριξαν και πίστεψαν σε εμένα.»

Porsche

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Porsche 718 Cayman GT4 και 718 Spyder [video]

Η Porsche 718 Spyder είναι η ισχυρότερη και ταχύτερη έκδοση της 718 Boxster. Ο εξακύλινδρος ατμοσφαιρικός boxer κινητήρας 4,0 λίτρων (ίδιος με αυτόν που φορά η 718 Cayman GT4) αποδίδει 420 PS και 420 Nm. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων και ενός μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Η επιτάχυνση 0-100km/h ολοκληρώνεται σε 4,4" ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 301 km/h για την Spyder. Το μοντέλο εξοπλίζεται με την ενεργή ανάρτηση Porsche Active Suspension System (PASM) με μειωμένη απόσταση από το έδαφος κατά 30 mm σε σύγκριση με μια απλή Boxster. Το παράδειγμα που χρησιμοποιήθηκε για το ρεκόρ ήταν σε εργοστασιακή κατάσταση και φορούσε ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2.

Για την ιστορία, το προηγούμενο ρεκόρ σλάλομ ήταν το 48,11" που πέτυχε ο οδηγός αγώνων Jia Qiang με μια Chevrolet Camaro το 2018.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube