Επίσημο: Porsche 718 Cayman GT4 και 718 Spyder [video]

Επίσημο: Porsche 718 Cayman GT4 και 718 Spyder [video]

Οι κορυφαίες εκδόσεις της σειράς 718 με έμφαση στις επιδόσεις.

Η Porsche παρουσίασε τις 718 Cayman GT4 και 718 Spyder, οι οποίες τοποθετούνται στην κορυφή της γκάμας των κεντρομήχανων μοντέλων με περισσότερη δύναμη, καλύτερη αεροδυναμική και πιο επιθετικό στήσιμο.

Η σημαντικότερη διαφορά των Cayman GT4 και Spyder σε σύγκριση με τις υπόλοιπες 718, είναι ο νέος εξακύλινδρος σε σειρά ατμοσφαιρικός boxer κινητήρας 4,0 λίτρων με απόδοση 420 PS και 420 Nm ροπής, ο οποίος στροφάρει μέχρι τις 8.000 rpm. Αυτό σημαίνει πως η Cayman GT4 έχει +35 PS και η Spyder +45 PS σε σύγκριση με τις προηγούμενες γενιές τους.

Το νέο μοτέρ που ανήκει στην ίδια οικογένεια με τους turbo της 911 Carrera, στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων και ενός μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Η επιτάχυνση 0-100km/h ολοκληρώνεται σε 4,4" ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 304 km/h για την Cayman GT4 και τα 301 km/h για την Spyder. Ταυτόχρονα, χάρη στην τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων, η μέση κατανάλωση διαμορφώνεται στα 10,9 l/100 km.

Porsche 718 Cayman GT4

Το ανασχεδιασμένο αεροδυναμικό πακέτο, εμπνευσμένο από την αγωνιστική 718 Cayman GT4 Clubsport, εκτός από την πιο επιθετική εμφάνιση, παράγει έως και 50% περισσότερη κάθετη δύναμη χωρίς όμως να επηρεάζει το συντελεστή οπισθέλκουσας. Οι διαφορές εντοπίζονται στο νέο εμπρός προφυλακτήρα με μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, πλευρικές εσοχές και σπλίτερ, τον πίσω διαχύτη (+30% κάθετης δύναμης) και τη σταθερή αεροτομή στο πίσω μέρος (+20% κάθετης δύναμης).

Η ανοιχτή 718 Spyder έχει μια νέα μηχανικά αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή και αεροδυναμικά φουσκώματα στην ουρά πίσω από τα προσκέφαλα των καθισμάτων. Η ενεργή αεροτομή ανασηκώνεται αυτόματα σε ταχύτητες άνω των 120 km/h ενώ και εδώ ο μεγάλος διαχύτης φιλοξενεί τις δύο απολήξεις της εξάτμισης.

Porsche 718 Spyder

Το σασί και των δύο μοντέλων εξοπλίζεται με το σύστημα Porsceh Active Suspension Management με χαμηλωμένη ανάρτηση (-30mm) και χαμηλότερο κέντρο βάρους, το Porsche Stability Management (PSM) που μπορεί να απενεργοποιηθεί, το Porsche Torque Vectoring (PTV) με μηχανικό κλείδωμα διαφορικού, και το προαιρετικό πακέτο Clubsport με ατσάλινη αντιστρεπτική, πυροσβεστήρα και ζώνη έξι σημείων για τον οδηγό. Όσο για το σύστημα πέδησης, τα φρένα έχουν αλουμινένιες δαγκάνες από αλουμίνιο, ενώ προαιρετικά διατίθενται και τα Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB).

Σύμφωνα με την Porsche, η νέα Cayman GT4 ολοκληρώνει το γύρο του Nürburgring 10" γρηγορότερα από τον προκάτοχό της, μια επίδοση ενδεικτική των βελτιώσεων που δέχθηκε το μικρό GT.

Οι δύο νέες εκδόσεις είναι ήδη διαθέσιμες για παραγγελία, με τις τιμές τους στη Γερμανία να ξεκινούν από τα 93.350 ευρώ για τη Spyder και από τα 96.206 ευρώ για την Cayman GT4. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube