Ρεκόρ γύρου στο Nürburgring με τρίκυκλο tuk-tuk

Ρεκόρ γύρου στο Nürburgring με τρίκυκλο tuk-tuk

Ίσως το πιο ακατάλληλο όχημα για ένα γρήγορο γύρο στην "Πράσινη Κόλαση".

Ο γύρος στο Nürburgring είναι αναμφίβολα ένα από τα σημαντικότερα μέτρα σύγκρισης για τα οχήματα επιδόσεων, την ίδια στιγμή που κατασκευαστές από όλο τον κόσμο περνούν πολύ χρόνο στη γερμανική πίστα κατά τη διάρκεια της εξέλιξης των νέων μοντέλων τους ανεξαρτήτως κατηγορίας. Μια ομάδα τριών αντρών όμως δε στάθηκε στα συνηθισμένα και αποφάσισε να επισκεφθεί το Nürburgring με ένα τρίκυκλο tuk-tuk!

Το αντισυμβατικό αυτό ρεκόρ πραγματοποιήθηκε στις 23/5/19 χωρίς ιδιαίτερη κίνηση από έναν ανώνυμο οδηγό μεταμφιεσμένο σε Sting. Μαζί του βρίσκονταν οι επιβάτες Björn Lagercrantz και Peter Ternström οι οποίοι όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες συνέβαλαν τα μέγιστα στη διατήρηση της ισορροπίας του οχήματος στα πιο δύσκολα σημεία.

tuk-tuk

Ο χρόνος των 31:49.46 που μετρήθηκε επίσημα και από την πίστα, μπορεί να μοιάζει αστείος για τα δεδομένα των σημερινών υπεραυτοκινήτων όμως δεν ήταν καθόλου εύκολο επίτευγμα για ένα μικρό τρίκυκλο. Σύμφωνα με έναν εκ των επιβατών: «Η βόλτα με το tuk-tuk ήταν μια πολύ τρομακτική εμπειρία. Το μικρό τρίκυκλο ήταν αδύναμο και πολύ ασταθές. Μερικές στροφές τις πέρασε πάνω στους δύο τροχούς! Δεν θέλουμε ποτέ μα ποτέ να το επαναλάβουμε. Ήταν απαίσιο. Ο πανικός μας όταν ο οδηγός μπήκε με τέρμα γκάζι στο τμήμα Fuchsröhre θα μας στοιχειώνει για πάντα.»

Οι τρεις ρέκορντμαν βρήκαν το συγκεκριμένο Tuk-Tuk στην Ταϊλάνδη πριν από τρία χρόνια με στόχο να σπάσουν τα χρονόμετρα στη γερμανική πίστα. Τελικά η προσπάθειά τους απέδωσε καρπούς μόλις φέτος και μας απέδειξε για μια ακόμη φορά πως όλα είναι πιθανά όταν υπάρχει θέληση! Όπως δήλωσαν, ο λόγος που επέλεξαν το συγκεκριμένο είδος οχήματος είναι πως δεν υπήρχε καταγεγραμμένο ρεκόρ στην ιστορία οπότε δεν είχαν ουσιαστικό ανταγωνισμό.

Να θυμίσουμε πως το απόλυτο ρεκόρ του Nürburgring είναι τα 5:19.546 λεπτά του Timo Bernhard με την Porsche 919 Hybrid Evo (2018), που είναι μόλις 26' και 30" πιο γρήγορα από το τρίκυκλο ταξί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube