Reindeer Εight: Μια Bentley για τον... Άγιο Βασίλη

Reindeer Εight: Μια Bentley για τον... Άγιο Βασίλη

Η Bentley δημιούργησε μια ειδική μοναδική έκδοση με βάση τη νέα Flying Spur V8 για τις εορταστικές ημέρες. 

Οι σχεδιαστές της Bentley Mulliner, του τμήματος της Bentley Motors που ασχολείται με τις πιο εξειδικευμένες κατασκευές, έκαναν μία επίδειξη δημιουργικότητας με αφορμή την περίοδο των εορτών. Έμπνευσή τους ο Άγιος Βασίλης και αποτέλεσμα της δουλειάς τους το πώς θα ήταν το ιδανικό υπερπολυτελές όχημα για τον Άγιο των παιδιών, σε ένα ταξίδι διανομής δώρων ανά τον κόσμο, μήκους, όπως το υπολόγισαν, 65 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Με βάση τη νέα Flying Spur V8 και τα 542 άλογα στη θέση των οκτώ ταράνδων, οι σχεδιαστές άφησαν τη φαντασία τους ελεύθερη και παρουσίασαν μία ειδική έκδοση την οποία ονόμασαν, καθόλου τυχαία, “Reindeer Eight”. 

santa bentley

Εξωτερικά, η Reindeer Eight διαθέτει το βαθύ κόκκινο φινίρισμα Cricket Bauble, μια μοναδική παραλλαγή μίας από τις  62 εξεζητημένες αποχρώσεις που προσφέρει το ειδικό χρωματολόγιο Extended Range, της Bentley. Στη θέση της μασκότ Flying B, το αυτοκίνητο διαθέτει ένα χρυσό τρισδιάστατο τάρανδο ενώ στις πλευρές, τα σήματα V8 έχουν αντικατασταθεί από ένα ειδικό σήμα Reindeer Eight. 
Ο χρυσός δίνει τον τόνο πολυτέλειας των ημερών σε διάφορα σημεία του αμαξώματος, ανάμεσά τους οι διαχύτες εμπρός και πίσω όπως και οι ζάντες 22 ιντσών.

santa

Στο εσωτερικό της Reindeer Eight, είναι εμφανής η τεχνογνωσία της Bentley στη δημιουργία μιας σύγχρονης καμπίνας απαράμιλλης πολυτέλειας και καινοτομίας. Και εδώ κυριαρχεί η ίδια με το εξωτερικό απόχρωση κόκκινου, με ραφές, επίσης χρυσές, κεντημένες στο χέρι. 
Ειδικά για την περίσταση γραφικά διακοσμούν την ξύλινη επένδυση του εσωτερικού, ενώ τα καθίσματα προσφέρουν κάθε δυνατή λειτουργικότητα, από θέρμανση και εξαερισμό έως μασάζ πολλαπλών προγραμμάτων. 

Είναι χαρακτηριστικό της χειροποίητης δεξιοτεχνίας που προσφέρει η Bentley Mulliner, ότι απαιτούνται συνολικά 18 ώρες και 115 μέτρα ειδικού νήματος, για να ολοκληρώσει στο χέρι ένας τεχνίτης τις 11.100 ραφές σε όλη την καμπίνα.
Η έκδοση Reindeer Eight της Flying Spur V8 της Bentley, έχει παραχθεί σε ένα μοναδικό κομμάτι και συνοδεύει τις ευχές των ανθρώπων της μάρκας προς όλο τον κόσμο για το 2021.

[Πηγή: Δελτίο Τύπου Bentley]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube