Το Range Rover Velar κάμπριο δημιουργήθηκε κάπως … πρόχειρα

Το Range Rover Velar κάμπριο δημιουργήθηκε κάπως … πρόχειρα

Κάποιος θα χρειαστεί να περιμένει λίγο παραπάνω για το ολοκαίνουριο Range Rover Velar που παράγγειλε.

Η ιδέα ενός Range Rover Velar Convertible είναι κάτι που δεν μοιάζει απίθανο για την JLR, όπως μας δείχνει το ανοιχτό Range Rover Evoque. Εδώ βέβαια, το συγκεκριμένο… πρωτότυπο, δεν είναι έργο του τμήματος Special Vehicle Operations. Το πράγμα έγινε κάπως πρόχειρα.

Δεν είναι μια τομή ακριβείας, το αποτέλεσμα μιας καλά μελετημένης «χειρουργικής επέμβασης». Το αντίθετο, είναι αποτέλεσμα μιας τραγικά λανθασμένης εκτίμησης του ύψους μιας γέφυρας. Το αυτοκίνητο ήταν φορτωμένο σε νταλίκα μεταφοράς προς την έκθεση και τον πελάτη, αλλά ο οδηγός της πλατφόρμας δεν υπολόγισε σωστά το ύψος της γέφυρας σε σχέση με αυτό του φορτίου του. Και έτσι «κούρεψε» το Velar. Το εντυπωσιακό είναι ότι σχεδόν τέλεια, ακριβώς όπως έχουμε δει να γίνεται σε ταινίες δράσης. Και δεν το πιστεύουμε. Αλλά τελικά, ακόμη και οι πιο ευφάνταστες εικόνες του Hollywood, βγαλμένες από τη ζωή είναι. Λέμε τώρα…

Το συμβάν έγινε στη Μ. Βρετανία, στον αυτοκινητόδρομο Μ61 κοντά στο Farnworth. Προφανώς δεν ήταν το πρώτο δρομολόγιο του οδηγού στον συγκεκριμένο δρόμο. Και φυσικά όλες οι νταλίκες μεταφοράς αυτοκινήτων περνούν από εκεί χωρίς πρόβλημα. Το λάθος του οδηγού στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ότι ξέχασε να χαμηλώσει το δεύτερο επίπεδο της νταλίκας. Άλλα τρία αυτοκίνητα ήταν πάνω στο φορτηγό, τα οποία επίσης υπέστησαν ζημιές, κυρίως από την μετατόπιση του συγκεκριμένου Velar και της πλατφόρμας πάνω στην οποία πατούσε. Ο οδηγός ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του.

Πηγή Motor1

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube