Πτώση 23% για τις μετοχές της Aston Martin

Πτώση 23% για τις μετοχές της Aston Martin

Μετά από προβλέψεις για μειωμένες πωλήσεις και χαμηλότερα κέρδη μέσα στο 2019.

Οι μετοχές της Aston Martin στο χρηματιστήριο του Λονδίνου δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα την Τετάρτη, σημειώνοντας πτώση 23%, μετά από την πρόβλεψη της εταιρείας για μειωμένες πωλήσεις μέσα στο 2019.

Πιο συγκεκριμένα η αξία της μετοχής έπεσε κάτω από £8 ($10), σημειώνοντας πτώση 58% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2018 που η βρετανική εταιρεία μπήκε στο χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με την Aston Martin, οι πωλήσεις της θα διαμορφωθούν μεταξύ 6.300 και 6.500 αυτοκίνητα μέσα στο 2019, νούμερα 11% χαμηλότερα σε σύγκριση με την πρόβλεψη του Μαΐου. Αντίστοιχα, η πρόβλεψη για τα κέρδη έπεσε στο 8% από το 13%.

Aston Martin

Στο πρώτο εξάμηνο του 2019, οι πωλήσεις στη Μ.Βρετανία έπεσαν κατά 17% και στην Ευρώπη κατά 19% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Αντίθετα, οι πωλήσεις στην Αμερική αυξήθηκαν κατά 54% και στην Ασία κατά 24% δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας.

Ο Andy Palmer, πρόεδρος και CEO της Aston Martin Lagonda δήλωσε: «Είμαστε απογοητευμένοι για το ότι οι βραχυπρόθεσμες προβλέψεις πωλήσεων έχουν πέσει σε σύγκριση με τις αρχικές μας προσδοκίες. Σήμερα κάνουμε αποφασιστικές ενέργειες για να διαχειριστούμε το απόθεμα αυτοκινήτων αλλά και τις φίρμες Aston Martin και Lagonda μακροπρόθεσμα.»

Η Aston Martin έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στην παρουσίαση της DBX, του πρώτου της SUV μοντέλου που αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τις πωλήσεις.

Πηγή: CNN

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube