Πρωτάθλημα curling με… αυτοκίνητα! [videos]

Πρωτάθλημα curling με… αυτοκίνητα! [videos]

Διοργανώθηκε σε ρωσική πόλη, σε πάγο και με τους ίδιους κανόνες, αλλά με αυτοκίνητα αντί για «πέτρες»!

Θα έχετε δει αγώνες curling στην TV, όπου σπρώχνουν κάτι μεγάλες, βαριές, δισκοειδείς «πέτρες» πάνω σε παγοδρόμιο, σκουπίζοντας με μανία τον πάγο μπροστά από την «πέτρα» για να ρυθμίσουν την ταχύτητά της.

Σίγουρα δεν είναι από τα σπορ που σου κόβουν την ανάσα. Γι’ αυτό ο δήμος του Yekaterinburg, στη Ρωσία, αποφάσισε να αλλάξει τις πέτρες με… αυτοκίνητα. Για αυτοκίνητα διάλεξε τα παλιά δικύλινδρα μίνι Lada Oka (VAZ-1111), που είναι φτηνά ώστε να μη σε νοιάζει να τα τρακάρεις, και πανάλαφρα (650 kg μείον τζάμια και κινητήρες) ώστε να μπορούν οι αθλητές να τα σπρώχνουν και να τους δίνουν φόρα.

Στο πρωτάθλημα πήραν μέρος τέσσερις ομάδες των 10 ατόμων η κάθε μία. Και οι κανόνες ήταν αυτοί του κανονικού curling: νικήτρια ομάδα είναι αυτή που το αυτοκίνητό της θα καταλήξει πιο κοντά στο κέντρο του κύκλου, μετά από τις διάφορες καραμπόλες. Η διαφορά ήταν ότι μέσα σε κάθε αυτοκίνητο υπήρχε οδηγός, που μπορούσε σε κάποιο βαθμό να το κατευθύνει.

Έχοντας δει χόκει και ποδόσφαιρο με αυτοκίνητα, ειδικά σε παλιές εκπομπές του Top Gear, ήταν αναμενόμενο να δούμε και car curling”. Πάντως, εδώ δεν επρόκειτο για αστείο σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή, αλλά για αληθινό πρωτάθλημα, όπου η νικήτρια ομάδα πήρε και έπαθλο 100.000 ρούβλια (€1.600)!

[Πηγή: Euronews]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube