Πρόστιμο σε ευρωπαίους κατασκευαστές φορτηγών για δημιουργία καρτέλ

Πρόστιμο σε ευρωπαίους κατασκευαστές φορτηγών για δημιουργία καρτέλ

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβάλλει η ΕΕ σε κατασκευαστές φορτηγών.

Πρόστιμο - μαμούθ για τη δημιουργία καρτέλ αποφάσισε να επιβάλλει η ΕΕ σε κατασκευαστές φορτηγών, ανάμεσα στους οποίους είναι η Daimler, η Volvo και η Renault.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί στην ιστορία της ΕΕ για το συγκεκριμένο λόγο.

Οι κατηγορίες είναι ότι οι συγκεκριμένες εταιρείες καθόριζαν από κοινού και κατόπιν συνεννόησης τις τιμές και συνεργάζονταν, ενώ παράλληλα καθυστερούσαν να εισάγουν νέες τεχνολογίες που αφορούν στον περιορισμό εκπομπής ρύπων. 

Σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ το πρόστιμο μπορεί να φτάσει και το 10% των εσόδων των εταιρειών σε παγκόσμιο επίπεδο και όπως σημειώνουν οι FT το ποσό αυτό μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα 10,7 δισ ευρώ.

Ήδη πολλές εταιρείες σπεύδουν να δημιουργήσουν αποθεματικό με την DAF να βάζει στην άκρη 945 εκατ. δολάρια, την Daimler 672 εκατ. δολάρια, την Iveco 500 εκατ. δολάρια, τη Volvo 444 εκατ. δολάρια και την Scania να είναι η μόνη που δεν έχει δημιουργήσει ακόμη αποθεματικό.

Όλα αυτά για να είναι έτοιμες να πληρώσουν όταν ανακοινωθεί η «ποινή».

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα η MAN είναι η μόνη που δεν θα πληρώσει και αυτό γιατί ήταν αυτή που έδωσε τις πληροφορίες για το πώς ακριβώς λειτουργούσε το καρτέλ και ποια τα κέρδη που αποκόμιζε.

Έτσι, η MΑΝ που λειτούργησε ως πληροφοριοδότης γλυτώνει τα όποια πρόστιμα θα μπορούσαν να της επιβληθούν. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube