Πρόστιμο $800 εκατ. στον Bernie Ecclestone για φορολογική απάτη

Πρόστιμο $800 εκατ. στον Bernie Ecclestone για φορολογική απάτη

To πρώην αφεντικό της Formula 1 ομολόγησε την ενοχή του ενώπιον του δικαστηρίου του Λονδίνου. 

Το πρώην αφεντικό της F1, Bernie Ecclestone, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 17 μηνων με αναστολή (λόγω ηλικίας και υγείας), αφού παραδέχθηκε την ενοχή του για φορολογική απάτη και συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο 652 εκατ. λιρών (περίπου $800 εκατ.).  

Ο Ecclestone παρέλειψε να δηλώσει το 2015 στη βρετανική κυβέρνηση περιουσιακά στοιχεία άνω των 400 εκατομμυρίων λιρών, στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε καταπίστευμα στη Σιγκαπούρη. Ο Βρετανός είχε δηλώσει αρχικά αθώος στις κατηγορίες τον Αύγουστο, αναφέροντας πως δεν ήταν αυτός ο κάτοχος του συγκεκριμένου καταπιστεύματος.

Ωστόσο στη συνέχεια, ο 92χρονος Bernie εμφανίστηκε στο δικαστήριο Southwark Crown Court του Λονδίνου και αλλάζοντας τη στάση του και ομολόγησε την ενοχή του. 

Η εμφάνισή του στο δικαστήριο ήταν μάλλον η πιο σύντομη που μπορούσε να γίνει. Συνοδευόμενος από την σύζυγό του, μίλησε μόνον για να επιβεβαιώσει τα στοιχεία του για να πει δύο μόνο λέξεις: «Δηλώνω ένοχος».  

Ο διακανονισμός ύψους 652 εκατ. στερλινών -ο οποίος περιλαμβάνει ποινή 330 εκατ. στερλινών- είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταβάλει Βρετανός πολίτης για αντίστοιχη υπόθεση.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube