Ο Bernie Ecclestone κατηγορείται για φορολογική απάτη

Ο Bernie Ecclestone κατηγορείται για φορολογική απάτη

Για φορολογική απάτη, που αφορά σε αδήλωτα υπεράκτια εισοδήματα ύψους άνω των 400 εκατομμυρίων λιρών, κατηγορείται ο Bernie Ecclestone στην Βρετανία.

Μπλεξίματα με τις φορολογικές αρχές της Βρετανίας έχει ο πρώην ισχυρός άνδρας της Formula 1, Bernie Ecclestone, ο οποίος κατηγορείται για φορολογική απάτη και απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων.

Οι κατηγορίες κατά του 91χρονου εγκρίθηκαν από την Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος (CPS) την Δευτέρα, 12/7, μετά από έρευνα της Υπηρεσίας Εσόδων και Τελωνείων (HMRC) της Βρετανίας.

«Παρέλειψε να δηλώσει στην HMRC την ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων που κατείχε στο εξωτερικό και των οποίων η αξία εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 400 εκατομμύρια λίρες. Η Εισαγγελία του Στέμματος υπενθυμίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η ποινική διαδικασία κατά του εν λόγω κατηγορουμένου είναι πλέον ενεργή και ότι έχει δικαίωμα σε δίκαιη δίκη» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Andrew Penhale, επικεφαλής εισαγγελέας του Στέμματος.

Η πρώτη εκδίκαση για την υπόθεση του Bernie Ecclestone είναι προγραμματισμένη για τις 22 Αυγούστου σε δικαστήριο του Westminster, στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube