Πρόστιμα CO₂: Η Ford συνεργάζεται με τη Volvo

Πρόστιμα CO₂: Η Ford συνεργάζεται με τη Volvo

Η FCA με την Tesla, η Volkswagen με τη SAIC και τώρα, η Ford με τη Volvo. Το Μπλε Οβάλ αγόρασε πιστώσεις CO₂ από τη Volvo για να μπει σε τροχιά συμμόρφωσης μέσα στο 2020.

Ford Kuga Plug-ih Hybrid 2020

Μπορεί να το έχουμε σχεδόν ξεχάσει, αλλά η Volvo και η Ford είναι παλιόφιλοι: Ο Αμερικανός κατασκευαστής είχε εξαγοράσει τον τομέα επιβατικών αυτοκινήτων της Volvo στο τέλος της δεκαετίας του ’90. Αυτή τη φορά, είναι η Volvo που ρίχνει σωσίβιο στη Ford. Οι Σουηδοί βρίσκονται εμπρός από τους στόχους τους στο CO2 και σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητά τους αυτή για «πίστωση CO2», πουλώντας την για να αποκομίσουν κέρδη.

Έτσι, Ford και η Volvo θα δημιουργήσουν μια κοινή «δεξαμενή» που θα επιτρέψει στη Ford να μπει «εντός τροχιάς» μέσα στο 2020. Το Μπλε Οβάλ ήταν πίσω από τους στόχους που κλήθηκε να εκπληρώσει, οπότε η ανάγκη πίστωση CO2 ήταν επιβεβλημένη αν ήθελε να μην συμπεριληφθεί στους κακούς μαθητές που η Ευρώπη θα στείλει τον λογαριασμό ύστερα από την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Η Ford δικαιολογείται για αυτή τη μη συμμόρφωση από το γεγονός ότι υπήρχαν προβλήματα παράδοσης με το επαναφορτιζόμενο υβριδικό Kuga, σημαντικό μοντέλο στην γκάμα της για τη μείωση των εκπομπών αερίων άνθρακα. Να θυμίσουμε ότι η Ford είχε κάποια προβλήματα με τις μπαταρίες του επαναφορτιζόμενου υβριδικού SUV της πρόσφατα. Το ύψος της πώλησης πιστώσεων CO2 μεταξύ της Volvo και της Ford δεν έγινε γνωστό.

Να θυμίσουμε επίσης ότι η Volvo ξεπερνά σαφώς τον στόχο της χάρη σε μια γκάμα που προσανατολίζεται όλο και περισσότερο προς τα υβριδικά συστήματα κίνησης. Το 100% ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo προσώρας δεν προσμετράται στις ταξινομήσεις της εταιρείας, κάτι που θα γίνει το 2021.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube