Προσεχώς τα GAZ στη Volkswagen;

Προσεχώς τα GAZ στη Volkswagen;

Η εκτιμώμενη ανάκαμψη της ρωσικής αγορά ύστερα από τέσσερα χρόνια κατάρρευσης, φέρνει νέους μνηστήρες στην πόρτα των Ρώσων κατασκευαστών.

Πρόκειται για διαρροή και αφορά την GAZ, διάσημο Ρώσο κατασκευαστή, όπως ο καθένας γνωρίζει. Ένα σήμα που θα ενδιέφερε τη Volkswagen στην αναζήτηση ενός Ρώσου συνεργάτη.

Κάτι που θα βόλευε αμφοτέρους, καθώς και η GAZ ψάχνει επίσης ένα συνοδοιπόρο στο αυτοκινητικό στερέωμα. Οι χρηματοοικονομικοί κύκλοι λοιπόν βρίσκονται σε επιφυλακή για μια πιθανή συνεργασία μεταξύ των δύο, αλλά οι κατασκευαστές τηρούν σιγήν ιχθύος και δεν αφήνουν καμία πληροφορία να ξεφύγει.

Μέχρι στιγμής λοιπόν έχουμε αυτό που αποκαλούμε φήμη της αγοράς, και σε αυτές τις περιπτώσεις σπάνια τα αναφερόμενα μέρη προβαίνουν σε οποιαδήποτε δήλωση σχετικά με το αντικείμενο. Έτσι προς το παρόν, στο μόνο που μπορούμε να αρκεστούμε είναι σε αναφορά πηγής που γνωρίζει το θέμα και είπε ότι «υπάρχουν συζητήσεις, προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία. Ο Deripaska* ψάχνει για συνεργάτη εδώ και καιρό».

Η GAZ ανήκει στο γκρουπ Basic Element που ανήκει στο Ρώσο επιχειρηματία Oleg Deripaska. Η Volkswagen θα διαπραγματευόταν ευχαρίστως τη συμμετοχή της στην GAZ. Πέντε ενημερωμένες πηγές αυτών των συζητήσεων τους έχουν αναφερθεί από το Reuters. Ακόμα καλύτερα, οι συζητήσεις δεν θα επικεντρώνονται αποκλειστικά σε ένα μερίδιο του Γερμανού κατασκευαστή στην GAZ.

Οπότε πρέπει να περιμένουμε τη συνέχεια. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες αύξησαν τις προβλέψεις τους για ραγδαία ανάκαμψη της ρωσικής αγοράς το 2017. Αγορά που αναδύεται από τέσσερα χρόνια κατάρρευσης λόγω της οικονομικής κρίσης, ύστερα από αύξηση 18% στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο σε ένα χρόνο. Η Ένωση Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων (Association of European Businesses) ανέφερε σε δήλωσή της ότι τώρα προβλέπει αύξηση των πωλήσεων 10,8% το 2017, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης 4% που χρονολογείται από τις αρχές του έτους.

Να σημειώσουμε ότι το γκρουπ Renault δίνει δυναμικά το παρών στη Ρωσία μέσω του ελέγχου της Avtovaz που επέστρεψε σε οικονομικό ισοζύγιο κατά το πρώτο 6μηνο του 2017.

*Oleg Vladimirovich Deripaska, Ρώσος ολιγάρχης και όψιμος δισεκατομμυριούχος από αυτούς που προέκυψαν με τις περίεργες ιδιοποιήσεις της σοβιετικής κρατικής περιουσίας, με περιουσία στην ανάλυση του Forbes για το 2017 $6,6 δισ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube