Προς πώληση το Caterham Group

Προς πώληση το Caterham Group

Μαλαισιανά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Caterham, Tony Fernandes, έχει βάλει τον αυτοκινητικό όμιλο προς πώληση με τίμημα 432 εκατ. ευρώ

Η μαλαισιανή οικονομική εφημερίδα The Edge, μην αποκαλύπτοντας την πηγή της, έγραψε την περασμένη Κυριακή ότι ο πρόεδρος του ομίλου, Fernandes, ζητά 589 εκατ. δολάρια (κάπου 432 εκατ. ευρώ) για ολόκληρο το πακέτο εταιρειών.

Πέρα από την Caterham Cars και την ομάδα της Formula 1, ο όμιλος περιλαμβάνει την εξειδικευμένη Caterham Technology and Innovation (CTI ) και την Caterham Composites (κατασκευές από ανθρακονήματα). 

Το άρθρο της The Edge γράφει επίσης ότι ένα μνημόνιο των προθέσεων πώλησης έχει κυκλοφορήσει στη Μέση Ανατολή.

Το 2011, ο Fernandes φάνηκε να έχει εξασφαλίσει το μακροπρόθεσμο μέλλον της Caterham Cars όταν αγόρασε την εταιρεία από το venture fund Corven.

Οι φιλοδοξίες του να αναπτύξει την Caterham Cars, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της, δέχτηκαν ένα χτύπημα πριν λίγο καιρό όταν ανακοινώθηκε ότι η σύμπραξή της με τη Renault στην κατασκευή σπορ αυτοκινήτων είχε ακυρωθεί.

Επιπλέον, τα σχέδια της Caterham να βάλει σε παραγωγή το εντυπωσιακό AeroSeven καθυστέρησαν διότι έρευνα σε πελάτες έδειξε ότι χρειαζόταν ριζική επανασχεδίαση.

Στην αρχή της χρονιάς, ο Fernandes δήλωσε ότι θα έφευγε από τη Formula 1 αν δεν βελτιώνονταν τα αποτελέσματα της ομάδας. Μετά από έξι αγώνες, η Caterham είναι τελευταία στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, ενώ η ανταγωνίστριά της Marussia πήρε τους πρώτους της βαθμούς στο GP του Monaco.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube