Προβλήματα για την Rolls-Royce λόγω Brexit

Προβλήματα για την Rolls-Royce λόγω Brexit

Η καθυστέρηση ακόμη και ενός εξαρτήματος στα σύνορα, θα οδηγούσε σε παύση της παραγωγής στο Goodwood

Το εργοστάσιο της Rolls-Royce στο Goodwood θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα από ένα ενδεχόμενο Brexit με πιθανές ελλείψεις εξαρτημάτων που είναι απαραίτητα για τη παραγωγή των υπερ-πολυτελών μοντέλων.

Συνολικά, η Rolls-Royce χρειάζεται 32.000 εξαρτήματα για τα μοντέλα της τα οποία προέρχονται από περισσότερους από 600 προμηθευτές, με μόλις το 8% να βρίσκεται εντός Μ.Βρετανίας. Ο προγραμματισμός παραγωγής βασίζεται στην έγκαιρη έλευση των εξαρτημάτων τα οποία δεν αποθηκεύονται για περισσότερες από 24 ώρες στο εργοστάσιο. Έτσι, η παραγωγή κάθε αυτοκινήτου που απαιτεί περίπου 800 ώρες εργασίας, κινδυνεύει να μην ολοκληρωθεί αν έστω και ένα εξάρτημα καθυστερήσει στα σύνορα του Ηνωμένου Βασιλείου λόγω Brexit.

Rolls Royce Factory

Σύμφωνα με το AutoNews, η βρετανική εταιρεία έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο, δοκιμάζοντας νέες στρατηγικές με τους προμηθευτές της, επενδύοντας στα συστήματα IT και εξετάζοντας το ενδεχόμενο να λάβει ορισμένα εξαρτήματα αεροπορικά σε περίπτωση που δημιουργηθεί πρόβλημα στο τελωνίο του λιμανιού. Ο Torsten Mueller-Oetvoes, CEO της Rolls-Royce, παραδέχθηκε πως η εταιρεία είναι ευάλωτη όμως απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο η γραμμή παραγωγής να μεταφερθεί σε άλλη χώρα.

Οι πωλήσεις της Rolls-Royce για το 2018 έφτασαν τα 4.107 μοντέλα, ενισχυμένες κατα 20% σε σύγκριση με το 2017 χάρη στην παρουσίαση της Phantom VIII. Η εμπορική διάθεση της νέας Cullinan που ξεκίνησε πρόσφατα, αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στις πωλήσεις για το 2019.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube