Προβλήματα αξιοπιστίας στα made in China Tesla;

Προβλήματα αξιοπιστίας στα made in China Tesla;

H Tesla καλείται να βρει άμεσα λύσεις στα προβλήματα αξιοπιστίας που αντιμετωπίζουν όσα μοντέλα της κατασκευάζονται στην Κίνα.

Οι κινέζικες αρχές ζήτησαν από την Tesla να αναλάβει δράση το ταχύτερο δυνατό προκειμένου να εξαλείψει τα προβλήματα αξιοπιστίας που εμφανίζουν πολλά από τα μοντέλα της που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Shanghai!

Οι πολλαπλές αναφορές από κατόχους των ηλεκτρικών οχημάτων της αμερικανικής φίρμας για ανάφλεξη των μπαταριών και... ακούσιας επιτάχυνσης, θορύβησε τις κινεζικές αρχές οι οποίες κάλεσαν τους υπευθύνους του εργοστασίου της Tesla, ώστε να τους ενημερώσουν ότι πρέπει να τηρούν αυστηρά τους κινέζικους νόμους και κανονισμούς και φυσικά να σέβονται τα δικαιώματα των καταναλωτών. 

Tesla 3

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται πως ήταν η ανάφλεξη ενός σταθμευμένου Model 3 σε δημόσιο χώρο, γεγονός που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των περαστικών! Η Tesla, κατηγόρησε τον ιδιοκτήτη πως έφταιγε, γρήγορα όμως τα «μάζεψε», αναφέροντας μάλιστα σε επίσημη ανακοίνωση της «ότι αποδεχόμαστε με ειλικρίνεια τις συστάσεις των κινεζικών αρχών και θα φροντίσουμε να βελτιώσουμε τις αδυναμίες που υπάρχουν στη διαδικασία παραγωγής».

Η είδηση αυτή, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από προβλήματα αξιοπιστίας που εμφανίζει η Tesla τόσο στην αγορά των ΗΠΑ όσο και στην ευρωπαϊκή, καθώς δεν έχουν περάσει ούτε 15 μέρες από την επίσημη ανάκληση για τα μοντέλα «S» και «X» του 2018. Ένα ηλεκτρικό εξάρτημα τοποθετημένο σε περισσότερα από 130.000 αυτοκίνητα είναι επιρρεπές σε φθορά και μπορεί να προκαλέσει δυνητικά σοβαρές βλάβες του συστήματος.

Να σημειώσουμε, πως η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για την Tesla, αντιπροσωπεύοντας περισσότερες από 120.000 πωλήσεις για το 2020. Μάλιστα, μόνο τον Ιανουάριο του 2021, 15.484 Model Y και Model 3, βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Shanghai και «πέρασαν» στα χέρια των Κινέζων ιδιοκτητών τους.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube