Πούλησε μερίδιο των μετοχών της η Renault και η συμμαχία περνάει σε νέα πράγματα…

Πούλησε μερίδιο των μετοχών της η Renault και η συμμαχία περνάει σε νέα πράγματα…

Η συμμαχία Renault-Nissan θα συνεχίσει την κοινή της δράση με επίκεντρο πέντε νέα projects, άσχετα από την πώληση μεριδίου μετοχών από την Renault.

Η Renault φαίνεται πως έκανε μια πολύ θετική για τη βιωσιμότητά της κίνηση, μειώνοντας το ποσοστό των μετοχών της Nissan που της ανήκει, από το 43% στο 15%. Όσο είναι δηλαδή και το ποσοστό της Renault που κατέχει η Nissan. 

Αυτή η συμφωνία που αποφασίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο που έγινε, επιτρέπει στη Renault να πραγματοποιήσει την αναδιάρθρωση που ήθελε, αλλά και να αυξήσει την εισροή κεφαλαίων που χρειάζεται για την εξέλιξη και την μετάβασή της προς την ηλεκτροκίνηση.

Επιπλέον όμως της επιτρέπει να ιδρύσει υπό την ομπρέλα της, τις πέντε διαφορετικές επιχειρήσεις που επιθυμεί, όπως την Ampere στην οποία θα επενδύσει και η Nissan, αλλά και να ενισχύσει τις σχέσεις της με άλλες εταιρείες, όπως απαιτούν σήμερα οι συνθήκες αλλά και η ηλεκτροκίνηση ειδικότερα.

 Την ίδια ώρα η συνεργασία των δύο εταιρειών υπό την συμμαχία Renault-Nissan θα συνεχιστεί, με τις εργασίες τους να εστιάζουν σε πέντε νέα projects που αναμένεται να παρουσιάσουν. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για την συνεργασία των Renault-Nissan και Mitsubishi στην κατασκευή επαγγελματικών οχημάτων για την παγκόσμια αγορά, ενώ αναμένεται να εξελίξουν από κοινού οχήματα για τις αγορές της Ινδίας και της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, η Renault από την πλευρά της πρότεινε ένα πλάνο δραστηριοποίησης σε 10 τομείς από το οποίο θα επωφεληθεί η συμμαχία, εφόσον φυσικά κάτι τέτοιο αποφασιστεί από κοινού.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube