Πόσο πουλήθηκε το Peugeot 206 RC του Richard Burns;

Πόσο πουλήθηκε το Peugeot 206 RC του Richard Burns;

Το αυτοκίνητο που ανήκε στη συλλογή του οδηγού αγώνων της Peugeot δημοπρατήθηκε χθες με μόλις 5 km στο οδόμετρο.

Το Peugeot 206 RC που ανήκε στον οδηγό αγώνων Richard Burns βγήκε σε δημοπρασία χθες με τελική προσφορά τα £11.251 (12.372).

Για τους νεότερους που ίσως δε γνωρίζουν, ο Richard Burns (1971-2005) ήταν ένας πολλά υποσχόμενος οδηγός με εξαιρετική πορεία στο WRC. Πιο συγκεκριμένα βγήκε δεύτερος τις σεζόν 1999 και 2000 ενώ κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή το 2001 με συνοδηγό τον Robert Reid. Και είμαστε σίγουροι πως ο βρετανός θα είχε συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στο WRC αν δεν έφευγε πρόωρα από τη ζωή σε ηλικία 34 ετών λόγω όγκου στον εγκέφαλο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Peugeot 206 XS, GTi & RC 2001-2006

Peugeot 206 RC

Το συγκεκριμένο 206 RC ήταν δώρο της Peugeot στον Richard Burns με πινακίδα "RBURNS1". Ο βρετανός παρέλαβε το ασημί μοντέλο το 2003 και έκτοτε το κράτησε στη συλλογή του, όπως φαίνεται και στο πρόσφατο ντοκιματέρ Richard Burns - The Making of a Champion. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, το 206 RC του Burns βρίσκεται σε κατάσταση βιτρίνας καθώς δε βγήκε ποτέ από το γκαράζ, με αποτέλεσμα να έχει μόλις 5 km στο οδόμετρο.

Το αμάξωμα, τα κρύσταλλα από τα φώτα, οι πεντάκτινες ζάντες 17" και οι χρωμιωμένες απόληξεις της εξάτμισης γυαλίζουν λες και βγήκαν μόλις από το εργοστάσιο, παρά τα 17 χρόνια που έχει στην πλάτη του το αυτοκίνητο. Αντίστοιχη είναι και η εικόνα στο εσωτερικό με τα μπάκετ ημιδερμάτινα καθίσματα, τα αλουμινένια πεντάλ, τον αλουμινένιο λεβιέ για το χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων με κοντή κλιμάκωση, το ταμπλό και τις επενδύσεις από Alcantara στις πόρτες να μην έχουν ούτε μια ατέλεια. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ηλεκτρικά παράθυρα, air condition και CD player.

Peugeot 206 RC

Η αγγελία αναφέρει πως έχει γίνει σέρβις στον τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα 2,0 λίτρων απόδοσης 177 PS, στα φρένα και την ανάρτηση ώστε να επανέλθουν σε πλήρη λειτουργικότητα. Καινούρια είναι και τα ελαστικά Pirelli P Zero Nero καθώς τοποθετήθηκαν τον Ιούνιο του 2020.

Ο νέος ιδιοκτήτης του Peugeot 206 RC παρέλαβε επίσης το βιβλίο σέρβις, τα προσπέκτους, ένα σετ από εργαλεία καθώς και ένα γράμμα από το Club Peugeot UK που επιβεβαιώνει την ημερομνία παραγωγής.

[Πηγή: Collecting Cars]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube