Πόσο κοστίζει ο κινητήρας της Lamborghini Murciélago;

Πόσο κοστίζει ο κινητήρας της Lamborghini Murciélago;

Το 12κύλινδρο μοτέρ από τη Sant'Agata αποδίδει 580 PS και 650 Nm ροπής.

Όποιος ενδιαφέρεται για ένα μεταχειρισμένο V12 κινητήρα από Lamborghini Murciélago, σήμερα είναι η τυχερή του μέρα καθώς μια αγγελία στο eBay προσφέρει το μοτέρ έναντι 28.000 ευρώ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μια Lamborghini Murciélago LP640-4 βρίσκεται παρατημένη σε γκαράζ στη Ρωσία

Ο εν λόγο κινητήρας προέρχεται από μια Murciélago Roadster του 2005, η οποία είχε υποστεί σοβαρές ζημιές στο εμπρός τμήμα μετά από σύγκρουση. Το αυτοκίνητο είχε ταξιδέψει 7.000 km πριν το ατύχημα, και ο κινητήρας φαίνεται πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Στη συγκεκριμένη έκδοση, ο ατμοσφαιρικός V12 χωρητικότητας 6,2 λίτρων απέδιδε 580 PS και 650 Nm ροπής, χαρίζοντας στο ανοιχτό υπεραυτοκίνητο επιτάχυνση 0-100 km/h σε 3,8" και τελική ταχύτητα 320 km/h (στην αναβαθμισμένη Murciélago LP640-4 η χωρητικότητα του αυξήθηκε στα 6,5 λίτρα με την απόδοση να σκαρφαλώνει στους 640 PS και τα 660 Nm ροπής).

Lamborghini

Οι βάσεις για τον V12 της Lamborghini τέθηκαν από τον μηχανικό Giotto Bizzarrini το 1963, με σημαντικά βελτιωμένες εκδοχές του να τοποθετούνται κάτω από το καπό των Miura, Countach, Diablo και Murciélago προτού το ολοκαίνουριο σύνολο κάνει πρεμιέρα στη σύγχρονη Aventador.

Δεν θέλουμε να σας βάζουμε ιδέες αλλά ο νέος ιδιοκτήτης του κινητήρα, εκτός από τη χρήση του ως ανταλλακτικό για κάποια άλλη Murciélago θα μπορούσε να δοκιμάσει κάποιο ευφάνταστο engine swap.

Πηγή: Silodrome

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube