Πόση δύναμη έχει χάσει μια Ferrari Testarossa του 1987; [video]

Πόση δύναμη έχει χάσει μια Ferrari Testarossa του 1987; [video]

Δείτε τι έδειξε το δυναμόμετρο για τον κινητήρα των 32 χρόνων. 

Η Ferrari Testarossa θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα καλύτερα supercars στον κόσμο μαζί ίσως με τη Lamborghini Countach. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1986 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, όντας η εξέλιξη της 512 ΒΒ και σήμερα απoτελεί ένα από τα διαχρονικότερα σύμβολα της αυτοκίνησης. 

Το ερώτημα που μπαίνει σε αυτό το άρθρο είναι πόσοι από τους 390 PS του V12 των 4.943 cc παραμένουν ακόμη... εν ζωή μετά από τόσα χρόνια. 

Για το λόγο αυτό ένας αμερικανός ιδιοκτήτης μιας Testarossa του 1987, την έβαλε στο δυναμόμετρο πριν κατεβάσει τον κινητήρα και προχωρήσει σε πλήρη ανακατασκευή του.Την αγόρασε πρόσφατα και θέλησε να την «μετρήσει» πριν την βάλει στο... χειρουργείο για «λίφτινγκ».  

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Ferrari Testarossa

Όπως ίσως γνωρίζετε, υπάρχει απώλεια 15-18% μεταξύ της ισχύος που μετράται στο στρόφαλο και αυτής στους τροχούς. Η Testarossa όπως προείπαμε έβγαζε είχε 390 ίππους οι οποίοι μεταφράζονται σε περίπου 319-334 στους τροχούς. Ως δευτερεύουσα σημείωση, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι πρώτες εκδόσεις στην αγορά των ΗΠΑ είχαν ελαφρώς λιγότερη ισχύ.

Οι αριθμοί που έδειξε το δυναμόμετρο είναι εντυπωσιακοί. Οι αρχικές μας εκτιμήσεις, λαμβανομένης υπόψη και της ηλικίας του αυτοκινήτου, ήταν για 294 έως 304 PS στους τροχούς, αλλά το αυτοκίνητο έβγαζε ούτε λίγο, ούτε πολύ 325 PS. Κάνοντας τον απλό μαθηματικό υπολογισμό, σημαίνει ότι ο κινητήρας παράγει όχι λιγότερο από 374 PS. Και αυτό από έναν κινητήρα 32 ετών! Ξέρετε πολλούς άλλους που να έχουν τέτοιες επιδόσεις;

Μετά από αυτό είναι βέβαιο ότι μετά την ανακατασκευή του, ο V12 θα επιστρέψει στις αρχικές εργοστασιακές επιδόσεις πολύ εύκολα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube