node/36962

Πόσα θα δίνατε για τις στάχτες μιας Ferrari;

Και όμως αυτή η… καρβουνιασμένη Ferrari 458 Spider έχει βγει σε δημοπρασία!

Κατά καιρούς έχουμε δει πολλά αυτοκίνητα με ζημιές να πωλούνται. Ακόμη και αυτοκίνητα που κάηκαν βγαίνουν προς πώληση καθώς κάποια από αυτά επιδέχονται -ίσως- επισκευής, ή έχουν κάποια μέρη που μπορεί να έχουν διασωθεί και να αξίζουν να πωληθούν ως ανταλλακτικά.

Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση δεν ξέρουμε με ποιο σκεπτικό ο οίκος Copart βγάζει σε δημοπρασία τις στάχτες (κυριολεκτικά) μιας Ferrari 458 Spider.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε τη Ferrari 458 Spider [video]

Η συγκεκριμένη Ferrari είναι ένα από τα καλύτερα μοντέλα που έβγαλε το Maranello με V8 ατμοσφαιρικό κινητήρα που έβγαζε 570 PS από τα 4.499 cc, με τελική 320 km/h και 0-100 km/h σε 3,4’’.

ferr
Ferrari 458 Spider: H φωτογραφία είναι από τη δοκιμή του DRIVE και ουδεμία σχέση έχει με την κατεστραμμένη. Απλά τη δημοσιεύουμε για να θυμηθούμε πώς είναι το αυτοκίνητο ατόφιο!..

Η συγκεκριμένη Ferrari φέρεται να ενεπλάκη σε κάποιο ατύχημα εξαιτίας του οποίου πήρε φωτιά. Δεν έμεινε τίποτα πέρα από ένας σωρός από στάχτες, οι οποίες μάλιστα με το πέρασμα του χρόνου έχουν «στολιστεί» και με μπόλικη σκουριά.

Όσο και αν ψάξεις δεν θα βρεις ούτε ένα κομμάτι από αυτό το αυτοκίνητο που να σώζεται ή να μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Ούτε βέβαια κάποιο κομμάτι που να μπορεί να θυμίζει τι αυτοκίνητο κρύβεται κάτω από αυτόν τον θλιβερό σωρό.

Ο μόνος λόγος για να αγοράσει κάποιος αυτές τις στάχτες είναι για να βάλει σε μια προθήκη τον αριθμό πλαισίου του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Αν βέβαια καταφέρει να τον βρει μέσα στα αποκαΐδια…   
 

node/39113

Alpine: Πιθανό να εξελιχθεί σε ηλεκτρική φίρμα

Ο εξηλεκτρισμός της Alpine είναι ένα από τα επικρατέστερα σενάρια που εξετάζονται για το μέλλον της.

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Alpine: Πιθανό να εξελιχθεί σε ηλεκτρική φίρμα

Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού Autocar, η Alpine ίσως εξελιχθεί σε μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα πλαίσια της αναδιάρθωσης της μητρικής Renault.

Το σχέδιο που ανακοίνωσε σήμερα η Renault προβλέπει μείωση παραγωγής, οικονομίες κλίμακος και κόψιμο 15.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως. Από τις περικοπές δεν θα γλιτώσει και το εργοστάσιο της Renault στο Dieppe το οποίο αναμένεται να κλείσει μετά το τέλος της παραγωγής της Alpine A110. Υπό αυτό το κλίμα και δεδομένου ότι η γαλλική φίρμα έχει σκοπό να επενδύσει στην ηλεκτροκίνηση, είναι πολύ πιθανό να δούμε και εξηλεκτρισμό της Alpine.

Όταν ρωτήθηκε για την Alpine, ο πρόεδρος της Renault, Jean-Dominique Senard δήλωσε: «Ξεκάθαρα, η Alpine είναι μια όμορφη μάρκα και θα πρέπει να εξετάσουμε πάρα πολύ σοβαρά το μέλλον της για να δούμε πώς μπορεί να προσθέσει αξία στον όμιλο». Ο ισχυρός άντρας της Renault παραδέχθηκε πως δεν γίνεται να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση λέγοντας πως το εργοστάσιο στο Dieppe δεν παράγει αρκετά αυτοκίνητα ώστε να παραμείνει βιώσιμο.

Ο Laurens Van Acker, υπεύθυνος σχεδιασμού της Renault, δήλωσε: «Είναι αναπόφευκτο πως θα εξηλεκτρίσουμε την Alpine. Δεν το κάνουμε μόνο για να ικανοποιήσουμε τους κανονισμούς ρύπων. Οι προσδοκίες των ανθρώπων θα αλλάξουν και θα μας σπρώξουν προς αυτή την κατεύθυνση». Η μετατροπή της Alpine σε μάρκα με ηλεκτρικά σπορ μοντέλα είναι ένα σενάριο που επιβεβαιώνεται και από πηγές στο εσωτερικό του Renault Group. Μια τέτοια εξέλιξη θα επέτρεπε στη Renault να χρησιμοποιήσει τα ηλεκτρικά Alpine ως πλατφόρμες επίδειξης της τεχνολογίας της και να ανταγωνιστεί premium άλλους premium κατασκευαστές.

Η τελική απόφαση για το μέλλον της Alpine θα παρθεί από το νέο CEO, Luca de Meo, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα από τον ερχόμενο Ιούλιο.

[Πηγή: Autocar]

TAGS
node/39111
Volkswagen Golf Cabriolet Mk.3

Στη Γερμανία, η Volkswagen ανακαλεί τα Golf… Mk.3!

Οι ανακλήσεις για προβληματικούς αερόσακους είναι συχνές αλλά αφορούν πρόσφατα μοντέλα. Η VW όμως έκανε ανάκληση για αερόσακους σε Passat και Golf, κατασκευής 1997-1999!

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Στη Γερμανία, η Volkswagen ανακαλεί τα Golf… Mk.3!

Tα τελευταία χρόνια, έγιναν πολλές ανακλήσεις για προβλήματα αερόσακων,  με την εταιρεία Takata να βρίσκεται αδιαφιλονίκητα στην πρώτη θέση. Οι ελαττωματικοί αερόσακοί της είχαν αποτέλεσμα εκατομμύρια αυτοκίνητα να περάσουν από τα συνεργεία διαφόρων κατασκευαστών. Σε κάθε περίπτωση, ο λογαριασμός πέφτει ως πέλεκυς, τόσο στις αυτοκινητοβιομηχανίες όσο και στους προμηθευτές εξοπλισμού. Όλες αυτές οι ανακλήσεις όμως είχαν (και έχουν) έναν κοινό τόπο: Αφορούν πρόσφατα οχήματα.

Το αντίθετο δηλαδή της μίνι ανάκλησης που πραγματοποιήθηκε από τη Volkswagen στη Γερμανία. Η KBA (Ομοσπονδιακή Αρχή Οδικών Μεταφορών) αποκάλυψε προβλήματα που εντοπίστηκαν σε παλιά Golf και Passat, στα οποία ο αερόσακος θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί αναίτια.

Έτσι 4.100 αυτοκίνητα, Golf Mk.3 Cabriolet και Passat, κατασκευής μεταξύ 1997 και 1999 ανακλήθηκαν, εκ των οποίων τα 3.200 στη Γερμανία. Προφανώς, η όλη δυσκολία της ανάκλησης είναι ο Γερμανός κατασκευαστής να εντοπίσει τους ιδιοκτήτες που λογικά κάθε αυτοκίνητο, αν ζει ακόμη, θα έχει αλλάξει μπόλικους. 

Η KBA έδωσε στη δημοσιότητα το θέμα και οι ιδιοκτήτες καλούνται να επικοινωνήσουν με έναν αντιπρόσωπο της Volkswagen. Η αποκατάσταση μιας ελαττωματικής στεγανοποίησης θα διασφαλίσει το σωστό φούσκωμα του αερόσακου μόνο σε περίπτωση ατυχήματος.