Πόσα θα δίνατε για μια συλλεκτική Alfa Romeo Disco Volante Spyder; 

Πόσα θα δίνατε για μια συλλεκτική Alfa Romeo Disco Volante Spyder; 

Είναι μια από τις επτά Alfa Romeo Disco Volante Spyder που φτιάχτηκαν από την Carrozzeria Touring Superleggera με την ευκαιρία των 90 χρόνων της εταιρείας. 

Εάν σκέφτεστε να αποκτήσετε μια Alfa Romeo Giulia GTAm, αλλά αισθάνεσαι πως δεν είναι και κάτι τόσο... ξεχωριστό, υπάρχει και μια άλλη λύση για να έχετε στο γκαράζ σας μια μοναδική Alfa. Bέβαια θα χρειαστεί να πληρώσετε κάτι παραπάνω, αλλά ποιος νοιάζεται όταν πρόκειται για μια από τις μόλις επτά Alfa Romeo Disco Volante Spyder που κατασκευάστηκαν ποτέ!

Η συγκεκριμένη λοιπόν Alfa Romeo Disco Volante Spyder είναι η τέταρτη από τις επτά που κατασκευάστηκαν και βγαίνει προς πώληση από τον Niki Hasler, στη Βασιλεία της Ελβετίας. 

disco

Το Disco Volante Spyder είναι ένα δημιούργημα των ανθρώπων της «Carrozzeria Touring Superleggera» και παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2016 με την ευκαιρία των 90 χρόνων της εταιρείας. Βασίζεται στην Alfa Romeo 8C Spider και φορά ατμοσφαιρικό κινητήρα V8 4,7 λίτρων, ισχύος 450 PS/7.000 rpm και μέγιστης ροπής 480 Nm/4.750 rpm, με την κίνηση βέβαια να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς. 

dis

Επιπλέον, αντί για υφασμάτινη σκεπή έχει δύο σκληρά καλύμματα από ανθρακόνημα, που εξελίχτηκαν σε συνεργασία με τους μηχανικούς της ίδιας της Alfa Romeo. Αυτά ζυγίζουν μόλις 3,5 kg και συμβάλλουν στο χαμήλωμα του κέντρου βάρους του αυτοκινήτου. Η ανθρακονημάτινη σκεπή μπορεί να αφαιρεθεί με τα χέρια και να αποθηκευτεί στο πορτμπαγκάζ, δίπλα στις ειδικά σχεδιασμένες αποσκευές.

Η συγκεκριμένη Disco Volante έχει καλύψει 16.000 km, οπότε δεν έρχεται κατευθείαν από ένα γκαράζ. Ωστόσο, είναι ατρακάριστη με πρόσφατα αλλαγμένα ελαστικά και φρένα. Ακόμη διαθέτει ειδικό σύστημα ανύψωσης στην εμπρός ανάρτηση για να μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει πιο εύκολα από ένα χώρο στάθμευσης, ή για να περνά τα «σαμαράκια».  

volan

Πληροφορίες σε σχέση με την τιμή της δεν έχουν γίνει γνωστές, αλλά υποψιαζόμαστε πως θα είναι αρκετά... τσουχτερή. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης να πούμε πώς η 8C που έχει παραχθεί σε 1.000 αντίτυπα, πωλείται σήμερα σε μια τιμή πάνω από $300.000.

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube