Πώς θα ήταν μια σύγχρονη Alfa Romeo Montreal;

Πώς θα ήταν μια σύγχρονη Alfa Romeo Montreal;

Το διαχρονικό σχέδιο του Bertone ενέπνευσε ένα νέο σχεδιαστή από τη Γερμανία.

Ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Marc Weis από τη Γερμανία, οραματίστηκε μια σύγχρονη μετενσάρκωση της Alfa Romeo Montreal. Το μοντέλο μπορεί να μην έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, καθώς όπως γνωρίζουμε ένα σπορτσκαρ δεν ανήκει στα μελλοντικά σχέδια της ιταλικής φίρμας, όμως αποτελεί μια ενδιαφέρουσα σχεδιαστική άσκηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Drive Legends: Alfa Romeo Montreal 1970-1977

Στο εμπρός μέρος, ο Marc επέλεξε να διατηρήσει την ενιαία εισαγωγή αέρα της Montreal η οποία φιλοξενεί το scudetto, τα τετραπλά φώτα LED με τετραγωνισμένο σχήμα και δύο στρογγυλούς προβολείς που προεξέχουν στον προφυλακτήρα ως αναφορά στα rally. Όσο για τα χαρακτηριστικά φρύδια της Montreal έχουν δώσει τη θέση τους σε λεπτές εισαγωγές αέρα στα φτερά.

sketch

Στο προφίλ είναι εμφανές πως οι αναλογίες του μοντέλου έχουν αλλάξει άρδην καθώς ο σχεδιαστής επέλεξε κεντρομήχανη διάταξη που παραπέμπει περισσότερο σε υπεραυτοκίνητο. Παρόλα αυτά διατήρησε την οριζόντια γραμμή που ενώνει τους τροχούς ενώ οι πλευρικές γρίλιες που ήταν σήμα κατατεθέν της Montreal μετακόμισαν μέσα στη γραμμή των παραθύρων δημιουγώντας μια ακόμα εισαγωγή αέρα.

Πίσω, έχουμε τέσσερα στρογγυλά φώτα και μια σύνθετη διάταξη του προφυλακτήρα με κεντρικά τοποθετημένες διπλές απολήξεις της εξάτμισης. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι το κόψιμο του πίσω παρμπρίζ που δίνει μια πιο εξωτική αίσθηση στο μοντέλο.

Όπως ξεκαθαρίσαμε και από την αρχή, η σύγχρονη Montreal δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα project ελεύθερου χρόνου που θα παραμείνει σε ψηφιακή μορφή. Παρόλα αυτά τέτοιου είδους "υποθέσεις" δίνουν τροφή στη φαντασία μας και βοηθούν τους ανεξάρτητους σχεδιαστές να αποκτήσουν λίγη αναγνωρισιμότητα.

[Πηγή: Instagram μέσω Cardesign.ru

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube