Πώς ένα Ford Fiesta κατέληξε… βάρκα; [video]

Πώς ένα Ford Fiesta κατέληξε… βάρκα; [video]

Θα μπορούσε να αποτελέσει το υπέρτατο όχημα για τα Ελληνικά νησιά. Δύο σε ένα, με άδεια κυκλοφορίας στο δρόμο και με τελική 7 κόμβων στη θάλασσα!

Η έννοια «βάρκα» δεν είναι αδόκιμη στο χώρο των αυτοκινήτων, αφού κατά καιρούς χαρακτηρίζει διάφορα οχήματα. Χρησιμοποιείται όμως μεταφορικά και σπανίως έως ποτέ δεν αφορά μοντέλα με το μπλε οβάλ λογότυπο στο καπό. Εδώ πάλι, ισχύει το αντίθετο. Θα μιλήσουμε για ένα Ford Fiesta έβδομης γενιάς που μετατράπηκε σε βάρκα, κυριολεκτικά. 

Αφορμή για το όλο εγχείρημα, όπως φαίνεται, αποτέλεσε ο άφθονος χρόνος που είχε μία οικογένεια κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Πατέρας και γιος αποφάσισαν να κλείσουν την τηλεόραση και να στραφούν σε κάτι πιο δημιουργικό. Ένα DIY project μετατροπής ενός αυτοκινήτου σε βάρκα. 

Όπως φαντάζεστε, κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πέρα από τα προφανή, το κόψιμο της οροφής και την προσθήκη μίας γάστρας από fiberglass, χρειάστηκε να γίνουν σημαντικές μετατροπές στο αυτοκίνητο, ώστε να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα. Ο κινητήρας έπρεπε να αλλάξει θέση και μετακινήθηκε στο κέντρο του Fiesta, πίσω από τη δεύτερη σειρά θέσεων. Το μεταξόνιο, με τη σειρά του, μεγάλωσε, ενώ αρκετή δουλειά χρειάστηκε και για τη στεγανοποίηση.

Μετατροπές υπέστη και το σύστημα κίνησης, που πέρα από τους τροχούς είναι σε θέση να εμπλέκει και την προπέλα, όταν το αμφίβιο αυτό όχημα βρίσκεται στο νερό. Οι κατασκευαστές του φρόντισαν ώστε ο τρόπος λειτουργίας να μην διαφοροποιείται ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται. Δεν πρόσθεσαν μανέτα για το γκάζι αλλά αυτό παραμένει ελεγχόμενο από το δεξί πεντάλ. Αντίστοιχα και για την αλλαγή κατεύθυνσης στο νερό, γίνεται μέσω του τιμονιού, όπου συνδέεται με τα αντίστοιχα rudders. 

Περισσότερα μπορείτε να παρακολουθήσετε στο video που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube