node/39032

Πώς βρέθηκαν αυτά τα κλασικά μοντέλα θαμμένα κάτω από την άσφαλτο; [video]

Το "Ghost Parking Lot" ήταν ένα ασυνήθιστο θέαμα στο Connecticut των ΗΠΑ για 25 ολόκληρα χρόνια.

Αν αναρωτιέστε τι είναι αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο δεν είστε οι μόνοι. Εξάλλου, το θέαμα 15-20 κλασσικών αυτοκινήτων που είναι παρκαρισμένα κάτω από την άσφαλτο δεν είναι καθόλου συνηθισμένο. 

Για να λύσουμε τις απορίες σας, το "Ghost Parking Lot" όπως ονομάζεται είναι ένα έργο του James Wines το οποίο κατασκευάστηκε το 1977 στο πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου Hamden Plaza στο Connecticut (ΗΠΑ). Στόχος του καλλιτέχνη ήταν να αναδείξει την εξάρτηση των Αμερικανών από το αυτοκίνητο, δημιουργώντας ένα γλυπτό που παρέμεινε προσβάσιμο στο κοινό για 25 ολόκληρα χρόνια.

Οχήματα διαφόρων ειδών θάφτηκαν κάτω από την άσφαλτο σε διαφορετικά ύψη, έτσι ώστε να δίνουν την αίσθηση πως αναδύονται από αυτήν. Οι πελάτες του εμπορικού κέντρου πάρκαραν καθημερινά δίπλα από αυτά, καθώς είχαν τοποθετηθεί σε μια γωνία του ανοιχτού πάρκινγκ. Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που θυσιάστηκαν για την τέχνη διακρίνουμε τα Plymouth Suburban station wagon (1969), Potiac Le Mans Convertible (1968), Chrysler Windstor (1952), Chevrolet Impala (1964), Volkswagen Karmann Ghia (1961) κ.α.

Ghost Parking

Τι απέγινε το δημοφιλές έργο του Wines;

Με την πάροδο των ετών, οι αλλαγές θερμοκρασίας σε συνδυασμό με την χρήση του γλυπτού ως ράμπα για κόλπα με ποδήλατα και skateboard από ομάδες νεαρών, προκάλεσαν έντονη φθορά της ασφάλτου. Το περίβλημα έσπασε σε διάφορα σημεία, αποκαλύπτοντας τμήματα από τα αμαξώματα των αυτοκινήτων τα οποία είχαν ήδη αρχίσει να σκουριάζουν, ενώ χορτάρια φύτρωσαν γύρω από τα φουσκώματα.

Σε μια προσπάθεια ανανέωσης του γλυπτού μέσα στη δεκαετία του '90, τα αυτοκίνητα καλύφθηκαν με ένα παχύ στρώμα από τσιμέντο, το οποίο έδωσε τη χαριστική βολή στη λεπτή άσφαλτο που τα σκέπαζε.

Στις αρχές της δεκαετίας του '00, το "Ghost Parking Lot" βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση (όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω που γυρίστηκε το 2001) αναγκάζοντας τη διοίκηση του εμπορικού κέντρου να πάρει την απόφαση να το γκρεμίσει. Οι προσπάθειες τοπικών φορέων να μαζέψουν χρήματα για αναπαλαίωση του έργου, δεν είχαν αποτέλεσμα.

Το οριστικό τέλος του "Ghost Parking Lot" ήρθε το 2003, όταν ειδικό συνεργείο αφαίρεσε τα απομεινάρια του αφήνοντας στη θέση του μερικές ακόμα κενές θέσεις πάρκινγκ για τους πελάτες.

node/40201

Το VW Group αναζητά αγοραστές για την Ducati

Στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης που προβλέπει το νέο πενταετές της πρόγραμμα. 

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Το VW Group αναζητά αγοραστές για την Ducati

Το Volkswagen Group αναζητά πιθανούς πλειοδότες για τη μάρκα Ducati σκοπεύοντας να την πουλήσει πριν προχωρήσει τον επόμενο μήνα στην ανακοίνωση του νέου πενταετούς προγράμματος αναδιάρθρωσης της πολιτικής του. Όπως αναφέρει το Reuters, στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος, η VW θα επανεξετάσει το μέλλον της μάρκας Ducati καθώς και αυτό της Lamborghini και της Bugatti.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Volkswagen Group: Θα πουλήσει τις Lamborghini και Bugatti;

Η Volkswagen αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο ενδελεχούς ανάλυσης των στοιχείων που αφορούν στο μέλλον των Lamborghini, Bugatti και Ducati στο πλαίσιο της ευρύτερης αναζήτησης οικονομιών κλίμακας καθώς μετατοπίζεται σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής.

Το αν η Volkswagen θα ξεκινήσει μια επίσημη διαδικασία πώλησης είναι ακόμα αβέβαιο, σημειώνει το δημοσίευμα. Να σημειώσουμε πως η Volkswagen επιχείρησε να πουλήσει τη Ducati το 2017, όταν η Bajaj Auto BAJA.NS σε συνεργασία με την KTM, καθώς και οι Polaris και ιδιωτικοί επενδυτικοί όμιλοι Bain, PAI και Investindustrial εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να αγοράσουν την ιταλική μάρκα. Η πώληση τότε σκόνταψε στην αντίδραση των εργαζομένων. 

node/40197

O Jorge Diez αναλαμβάνει διευθυντής σχεδιασμού σε SEAT και Cupra

Μετακομίζει από την Audi στη SEAT, στην οποία και παλαιότερα είχε υπηρετήσει από τη θέση του επικεφαλής του εξωτερικού σχεδιασμού. 

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

O Jorge Diez αναλαμβάνει διευθυντής σχεδιασμού σε SEAT και Cupra

Ο Jorge Diez αναλαμβάνει τη θέση του διευθυντή σχεδιασμού τόσο για τη SEAT όσο και για την Cupra από την 1η Δεκεμβρίου.
Ο Diez είχε διατελέσει επικεφαλής του εξωτερικού σχεδιασμού της SEAT μεταξύ 2011 και 2014.

Εργάστηκε τόσο για τη VW όσο και για την Audi στη Γερμανία, επιστρέφοντας στην τελευταία το 2014, προκειμένου να δουλέψει σε αυτήν αλλά και στις Lamborghini και Ducati ως διευθυντής του concept design. Κατά την πρώτη του περίοδο στο Audi, δημιούργησε μοντέλα όπως το TT δεύτερης γενιάς και το A7 Sportback της πρώτης γενιάς.

Όσο για την πρώτη του θητεία στη SEAT είχε «υπογράψει» μερικά από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως το Leon τρίτης γενιάς, το Ibiza τέταρτης γενιάς και το Ateca, το πρώτο SUV της SEAT.

«Ο Jorge Díez είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους σχεδιαστές στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η υπογραφή του είναι σε πολλά από τα βασικά μας αυτοκίνητα τηςτελευταίας δεκαετίας, όπως το Leon, το Ateca και το Ibiza, και είναι υπέροχο το ότι επιστρέφει στη SEAT. Η διεθνής του εμπειρία, η έμπνευση από τη Βαρκελώνη και οι αξίες των SEAT και CUPRA θα αντικατοπτρίζονται στα μοντέλα που θα παρουσιάσουμε τα επόμενα χρόνια », δήλωσε ο πρόεδρος της SEAT και της Cupra, Wayne Griffiths.

0 Jorge Díez (θα αναφέρεται στον Executive Vice-President for Research and Development της SEAT, Dr. Werner Tietz), είναι πτυχιούχος τεχνικός μηχανικός στο Industrial Design από το Cardenal Herrera University of Valencia και κάτοχος Master degree in Car Design από το Polytechnic University of Valencia καθώς και Master degree από το London Royal College of Art.

TAGS