Πώς ακούγεται ο V12 του Gordon Murray Τ.50 στις 12.100 rpm; [video]

Πώς ακούγεται ο V12 του Gordon Murray Τ.50 στις 12.100 rpm; [video]

Μιλάμε για το καλύτερο, πιθανά, V12 σύνολο που υπάρχει αυτή τη στιγμή διαθέσιμο στον πλανήτη. Ένα τετράλιτρο, ατμοσφαιρικό μοτέρ που φτάνει σε σημείο να θυμίσει τα 90’s στη Formula 1!

Μπορεί το Τ.50 να μην έχει κυλίσει ακόμα τις ρόδες του στην άσφαλτο, αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να παίρνουμε κατά καιρούς μικρές δόσεις από αυτό που προορίζεται να αποτελέσει το απόλυτο αναλογικό hypercar. Κάτι σαν τους εθισμένους, έστω και αν τον συγκεκριμένο καρπό οι περισσότεροι δεν πρόκειται να το γευτούμε ποτέ. 

Στα 9:37 λεπτά αυτού του video βλέπουμε ένα μικρό μέρος από τις δοκιμές εξέλιξης του V12, που φέρει την υπογραφή της Cosworth. O πρώην οδηγός αγώνων Dario Franchitti αναλαμβάνει χρέη οικοδεσπότη και μας εισάγει στα ενδότερα των εργαστηρίων της φίρμας. Εκεί που βρίσκεται στον πάγκο το πιο πολύστροφο και γρήγορο σε απόκριση δωδεκακύλινδρο σύνολο που έχει παραχθεί ποτέ. 

Στην απίθανη περίπτωση που δεν σας έχουμε ακόμα πείσει να πατήσετε το play στο video που ακολουθεί, αναφέρουμε πως η συγκεκριμένη δοκιμή προσομοιώνει τη λειτουργία του κινητήρα σε ένα γύρο του Le Mans. Κάτι που τον αναγκάζει να εκμεταλλευτεί το πλήρες φάσμα των στροφών του και μάλιστα να μένει για μεγάλα διαστήματα με τέρμα γκάζι. 

Υπενθυμίζουμε πως ο συγκεκριμένος V12 αποδίδει 664 PS και 467 Nm. Θα παραχθεί σε 100 κομμάτια για να εξοπλίσει ανάλογα Τ.50, με κόστος περίπου 3 εκ. ευρώ το κομμάτι. Εκτός βεβαίως και αν αναζητάτε κάτι ακόμα πιο σπέσιαλ, οπότε μπορείτε να στραφείτε στη λίστα των μόλις 25 T.50s, που θα προσφέρονται μόνο για χρήση σε πίστα και θα είναι τόσο ικανά που, θεωρητικά, θα μπορούν να κινούνται ακόμα και ανάποδα!
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube