Porsche Taycan Turbo S: Ρεκόρ ταχύτητας σε εσωτερικό χώρο [video]

Porsche Taycan Turbo S: Ρεκόρ ταχύτητας σε εσωτερικό χώρο [video]

Δείτε την ηλεκτρική Porsche να πιάνει 165,1 km/h μέσα σε κτίριο!

Η Porsche Taycan Turbo S κατέκτησε το Guinnes World Record για το ταχύτερο αυτοκίνητο σε εσωτερικό χώρο όπως αποδεικνύει και το βίντεο που δημοσίευσε η γερμανική φίρμα.

Η απόπειρα πραγματοποιήθηκε στο Ernest N. Morial Convention Centre στη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνα, ένα από τα μακρύτερα κτίρια στις ΗΠΑ. Παρόλο που η μεγάλη ευθεία σε συνδυασμό με την καταιγιστική επιτάχυνση της ηλεκτρικής Porsche ενδείκνυνται για ρεκόρ ταχύτητας, το γεγονός ότι η τσιμεντένια επιφάνεια του εκθεσιακού κέντρου με εμβαδόν 92.903 τετραγωνικών μέτρων είναι λεία και γλιστερή, κάνει τα πράγματα αρκετά δύσκολα.

Πίσω από το τιμόνι της Porsche Taycan Turbo S βρέθηκε ο οδηγός αγώνων Leh Keen. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, για να ισχύσει το ρεκόρ το αυτοκίνητο πρέπει να ξεκινήσει από στάση και να σταματήσει εντελώς μέσα στο χώρο του κτιρίου, χωρίς δίχτυ ασφαλείας ή ανοιχτές πόρτες. Τελικά η Porsche κατάφερε να πιάσει ταχύτητα 165,1 km/h προτού ο οδηγός πατήσει με δύναμη το φρένο. Να θυμίσουμε ότι το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 138,4 km/h και είχε τεθεί πριν από 7 χρόνια.

Η Porsche Taycan Turbo S έχει δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 761 PS (560 kW) και 1050 Nm. Το τετρακίνητο μοντέλο επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 2,8" και από τα 0-200 km/h σε 9,8", ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 260 km/h. 

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα δύο επίσημα βίντεο που δημοσίευσε η Porsche με πλάνα από το εσωτερικό και το εξωτερικό του αυτοκινήτου.

[Πηγή: Porsche]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube