Porsche: To Project Gold πουλήθηκε €2,7 εκατ.

Porsche: To Project Gold πουλήθηκε €2,7 εκατ.

Δέκα λεπτά υποβολής προσφορών ήταν αρκετά για να εκτινάξουν την τιμή του Project Gold της Porsche, μιας νεωτερικής αναδημιουργίας της 993 Turbo S. Ωστόσο, ο αγοραστής δεν μπορεί να την οδηγήσει στο δρόμο!

Η διαδικασία και η κατάληξη δεν αποτελεί φυσικά έκπληξη, αλλά η δημοπρασία της διάσημης Porsche 993 Turbo που αναδημιουργήθηκε από τη γερμανική φίρμα με την ευκαιρία των 70ών γενεθλίων της χτύπησε ταβάνι. Πρέπει να ειπωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, οτιδήποτε παλαιό ή/και περιορισμένης παραγωγής στην Porsche αξίζει χρυσάφι. Μερικές φορές η απόδοση σε χρήμα είναι παράλογη, όπως αυτή της 911 R που γρήγορα βρέθηκε στη μέση ενός κύματος κερδοσκοπίας, αμέσως μόλις κυκλοφόρησε. Αλλά τι να κάνουμε; Έτσι έχουν τα πράγματα στον κόσμο των συλλεκτικών αυτοκινήτων και των δημοπρασιών.

Το Project Gold είναι μια καινούργια 993 Turbo S που ξανά-κατασκευάστηκε από την Porsche με κάποιες μοντέρνες πινελιές. Σε δέκα λεπτά και ύστερα από 37 χτυπήματα, ο τελικός πλειοδότης έφτασε στα 2,7 εκατομμύρια ευρώ.

Porsche Project Gold

Το αυτοκίνητο δημοπρατήθηκε στα κεντρικά της Porsche στην Ατλάντα στις ΗΠΑ και ο πλειοδότης παραμένει άγνωστος, καθώς η γερμανική φίρμα διαφύλαξε την ανωνυμία του. Από την άλλη, ένα πράγμα είναι βέβαιο: Ο νέος ιδιοκτήτης δεν θα μπορέσει να το βγάλει στο δρόμο, καθώς το αυτοκίνητο δεν διαθέτει έγκριση τύπου. Τώρα, εάν είναι άνθρωπος που κάνει κέφι τις track days έχει καλώς, αλλά μας είναι δύσκολο να το φανταστούμε με τέτοια τιμή. Το πιθανότερο λοιπόν είναι αυτή η 993 Turbo S να πάρει τη θέση της ως συλλεκτικό κομμάτι στο «μουσείο» του νέου ιδιοκτήτη. 

Και τα €2,7 εκατ. που εισπράχτηκαν θα πάνε στο ταμείο του ιδρύματος Ferry Porsche.

Porsche Project Gold

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube