Το Porsche Project Gold είναι ένα εργοστασιακό restomod της 993 Turbo S [video]

Το Porsche Project Gold είναι ένα εργοστασιακό restomod της 993 Turbo S [video]

To τμήμα Classic του εργοστασίου της Porsche ξόδεψε 18 μήνες και 6500 εξαρτήματα από το… αρχείο, για να φτιάξει την απόλυτη ίσως 911.

Η Porsche αποκάλυψε τη μία και μοναδική 993 Turbo S κατασκευασμένη πάνω σε ένα αυθεντικό σασί της τότε παραγωγής, με εντελώς νέα μηχανικά μέρη φτιαγμένα ένα προς ένα από το τμήμα Porsche Classic.

Το αυτοκίνητο δημιουργήθηκε για να αποτελέσει το κεντρικό θέμα του Porsche Rennnsport Reunion στην πίστα της Laguna Seca στην California τον επόμενο μήνα. Αλλά παρουσιάστηκε στο Monterey Car Week στο Pebble Beach. Η Porsche δημιούργησε την Classic Series για να εντάξει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Το οποίο ωστόσο θα παραμείνει μοναδικό. Ίσως στο μέλλον υπάρξουν άλλα projects που θα ενταχθούν στην ίδια Σειρά. Το Project Gold χαρακτηρίζεται ένα αυτοκίνητο για χρήση μόνο στην πίστα. Δεν πρόκειται για μια extreme κατασκευή, εστιασμένη στην πίστα. Τουλάχιστον όχι πιο άγρια από την αυθεντική 993 Turbo S η οποία κυκλοφορούσε κανονικά στο δρόμο. Στην πραγματικότητα, η Porsche θέλει να πει  ότι το εργοστάσιο δεν μπαίνει στη διαδικασία, για ένα κομμάτι, να το ομολογκάρει για να βγάλει πινακίδες κυκλοφορίας.

Δείτε ακόμη Φοιτήσαμε στο Porsche Sport Driving School [video]

Όπως είπαμε και πιο πάνω, μόνο το σασί προέρχεται από την τότε παραγωγή. Όλα τα άλλα μηχανικά μέρη, τα πάνελ του αμαξώματος και της καμπίνας, περίπου 6.500 κομμάτια στο σύνολο, κατασκευάστηκαν από το Porsche Classic Division τους τελευταίους 18 μήνες χρησιμοποιώντας τα αυθεντικά σχέδια εργοστασιακά σχέδια, βεβαίως. Ο κινητήρας, ο 6κύλινδρος αερόψυκτος boxer των 3,6 λίτρων όπως γράψαμε πριν λίγες μέρες ήταν μεταξύ αυτών των εξαρτημάτων που φτιάχτηκαν από το μηδέν, προφανώς το πιο σοβαρό. Σήμερα μάθαμε ότι έφτιαξαν επίσης το κιβώτιο και το σύστημα 4κίνησης. Ήταν μια ιδιαίτερα φορτισμένη στιγμή για τους μηχανικούς της Porsche να φτιάχνουν ξανά μετά από τόσα χρόνια έναν αερόψυκτο boxer κινητήρα, το σήμα κατατεθέν της μάρκας. Με την ίδια απόδοση, ίδιες θα είναι και οι επιδόσεις, πράγμα που σημαίνει ότι το 0-100 km/h έρχεται σε 3,7”.

Βαμμένη σε χρυσό χρώμα με μαύρες ζάντες, αυτή η 993 είναι φόρος τιμής στην 911 Turbo S Exclusive Series. Γενικά, η διχρωμία χρυσού και μαύρου είναι ένα αισθητικό παιχνίδι που χρησιμοποιείται σε διάφορες λεπτομέρειες και είναι κατά κάποιο τρόπο η υπογραφή του αυτοκινήτου. Ο αριθμός σασί προέρχεται από μια από τις τελευταίες 993 Turbo που παρήχθησαν το 1998. Η παραγωγή της 993 Turbo S ήτανν 345 κομμάτια, οπότε αυτή είναι η #346. Πάντως το ταμπελάκι της γράφει “1 / 1”.  

Τον Οκτώβριο θα διατεθεί σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby’s και αναμένεται να πιάσει από €170.000 ως €400.000.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube