Porsche made in Malaysia; Και όμως συζητείται!

Porsche made in Malaysia; Και όμως συζητείται!

Η Porsche θέλει να φτιάξει εργοστάσιο στη Μαλαισία για να ενισχύσει την παρουσία της στην Νοτιοανατολική Ασία. 

Η Porsche προτίθεται να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης στη Μαλαισία, με σκοπό να κάνει τη συγκεκριμένη χώρα κέντρο διανομής των αυτοκινήτων της για τη Νοτιοανατολική Ασία. 

Οι προθέσεις του Zuffenhausen δεν έχουν ανακοινωθεί επίσημα, αλλά ένα δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας Edge που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές, έφερε το θέμα στην επικαιρότητα. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Porsche θα συνεργαστεί με την Inokom Corp., μια μονάδα της Sime Darby Bhd. που εδρεύει στη βόρεια πολιτεία Kedah. Αν όντως το σχέδιο αυτό υφίσταται θα είναι το πρώτο εργοστάσιο συναρμολόγησης της εταιρείας εκτός Γερμανίας.

Αυτό θα σήμαινε πως ορισμένα μοντέλα της Porsche που πωλούνται στην Νοτιοανατολική Ασία θα τιμολογούνται με πιο ελκυστικές τιμές από όσο αυτή τη στιγμή, αυξάνοντας τη διείσδυση της εταιρείας στην περιοχή αυτή, που είναι μια σημαντική παγκόσμια αγορά.

Επί του παρόντος, η εγκατάσταση της Inokom στο Kulim της Kedah είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία διαφόρων μοντέλων από τη Mazda, τη BMW και τη Hyundai. 

Ο Christian Weiss, αναπληρωτής διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας της Porsche, δήλωσε ότι η Νοτιοανατολική Ασία έχει μεγάλες δυνατότητες και η εταιρεία εξετάζει συνεχώς τις επιλογές για περαιτέρω ανάπτυξη σε αυτήν την αγορά, ανέφερε η Edge.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube