H ηλεκτρική Porsche Mission E θα έχει 680 PS. Ίσως και πισωκίνητη έκδοση

H ηλεκτρική Porsche Mission E θα έχει 680 PS. Ίσως και πισωκίνητη έκδοση

Το ηλεκτρικό σούπερ σεντάν της Porsche που θα παρουσιαστεί στο τέλος της δεκαετίας θα είναι συναρπαστικό και αντάξιο του ονόματος της μάρκας σε ό,τι έχει να κάνει με την τεχνολογία και τις επιδόσεις.

Πηγές μέσα στην Porsche αναφέρουν ότι το ηλεκτρικό σούπερ σεντάν που για την ώρα, ως concept, είναι γνωστό με το όνομα Mission E, θα έχει τρεις διαφορετικές εκδόσεις.

Η βασική θα ξεκινά από τα $85.000 με ισχύ περίπου 408 άλογα. Η μεσαία έκδοση θα είναι κοντά στα 543 PS ενώ η κορυφαία θα φτάνει στα 680. Και οι τρεις θα είναι 4κίνητες. Όμως εξετάζεται το ενδεχόμενο και μιας ακόμη φθηνότερης παραλλαγής με κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς, η οποία μάλλον θα προστεθεί στο μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Elextra EV: Αντίπαλος για την Porsche Mission E με 670 άλογα

Για τις τετρακίνητες εκδόσεις, η διάταξη των εμπρός ηλεκτροκινητήρων θα έχει ίδια απόδοση σε όλες τις εφαρμογές: 218 άλογα και 30,6 kgm ροπή. Η συνδυασμένη ισχύς θα προκύπτει από την έξυπνη διαχείριση των πίσω ηλεκτροκινητήρων. Θα παράγονται δύο εκδόσεις ιπποδύναμης, ο ένας θα βγάζει 326 άλογα και 34,6 kgm ροπή και ο άλλος 435 άλογα και 56 kgm ροπή. Η ισχυρότερη έκδοση θα κάνει 0-100 km/h σε 3,5” και η τελική θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Η ώθηση στις μεσαίες θα είναι κολοσσιαία, ένα απίστευτο τσουνάμι δύναμης. Οι μηχανικοί της Porsche εξελίσσουν ένα κιβώτιο δύο ταχυτήτων και ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό που θα είναι προαιρετικά διαθέσιμο.

Κλειδί για την καθιέρωση της ηλεκτροκίνησης και την εμπορική επιτυχία αυτοκινήτων του είδους είναι η αυτονομία, της τάξης των 480+ km σε συνθήκες «πραγματικού κόσμου» στην συγκεκριμένη περίπτωση. Ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα επαναφόρτισης στο 80% σε ένα 20λεπτο.

Πηγή Automobile Magazine, μέσω Motor1

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube