Porsche, η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη

Porsche, η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη

Μετά και από την είσοδο της στο γερμανικό χρηματιστήριο, η αξία της Porsche εκτινάχτηκε στα 85 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι είναι και με τη βούλα, η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη.

Η Porsche ξεκίνησε την αρχική δημόσια προσφορά της στο γερμανικό χρηματιστήριο τον περασμένο μήνα. Έπειτα λοιπόν από σκάρτες 30 ημερολογιακές ημέρες, η εταιρεία από το Τσουφενχάουζ, «πέρασε» σε αξία την Volkswagen και εδραιώθηκε στην κορυφή, ως η πιο πολύτιμη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης.

Την Πέμπτη, οι μετοχές της Porsche αυξήθηκαν στα 93 ευρώ που μεταφράζεται σε μια αποτίμηση της τάξεως των 85 δισεκατομμυρίων ευρώ. Θυμίζουμε, πως η Volkswagen «αξίζει» 77,8 δισ. ευρώ, η Mercedes-Benz 57,2 δισ. ευρώ, ενώ BMW και ο όμιλος Stellantis, αποτιμούνται στα 47,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

porsche

Η υψηλή αποτίμηση της Porsche την καθιστά όχι μόνο την πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία επί ευρωπαϊκού εδάφους αλλά και την 6η πολυτιμότερη εταιρεία στη Γερμανία, πίσω από κολοσσούς όπως από Linde, SAP, Deutsche Bank, Telekom και Siemens. Σύμφωνα μάλιστα με οικονομικούς κύκλους, η Porsche ανήκει πλέον και επίσημα στις 25 πιο πολύτιμες εταιρείες στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube