Porsche: H Tesla δεν είναι άμεσος ανταγωνιστής μας 

Porsche: H Tesla δεν είναι άμεσος ανταγωνιστής μας 

Η Porsche δεν θα γίνει ποτέ εταιρεία μαζικής παραγωγής αυτοκινήτων, ξεκαθαρίζει κορυφαίο της στέλεχος. 

Η Porsche Taycan είναι το πρώτο βήμα της γερμανικής εταιρείας προς την ηλεκτροκίνηση. Ωστόσο και με την Tesla να είναι πρωτοπόρος στον τομέα αυτό, η Porsche ξακαθαρίζει πως δεν την θεωρεί σαν βασικο της ανταγωνιστή. 
Και αυτό διότι η Tesla είναι μια εταιρεία μαζικής παραγωγής, κάτι το οποίο η Porsche δεν πρόκειται να κάνει ποτέ. 

Σε συνέντευξή του στην Automotive News, ο προϊστάμενος του τμήματος έρευνας και εξέλιης της Porsche, ο Michael Steiner ξεκαθαρίζει ότι δεν θεωρεί την Tesla σαν άμεση απειλή. Σε αντίθεση με την Porsche, η Tesla με το Model 3 στοεχεύει για πωλήσεις μεγάλου όγκου, κάτι που εμείς δεν θα το κάνουμε ποτέ, είπε. 

Αυτό επιβεβαιώνεται να δει κάποιος και τις τιμές των αυτοκινήτων. Η Taycan πωλείται στις ΗΠΑ με τιμές που ξεκινούν από $103.800, με τις Turbo και Turbo S να κοστίζουν $150.900 και $180.000 αντίστοιχα. Στον αντίποδα η Tesla ζητά μόλις $39.990 για το Model 3, ενώ το πιο κοντινό στην Taycan Model S κοστίζει $79.990.

Σε ό,τι αφορά στις μπαταρίες, ο Steiner είπε ότι οι δύο ετειρείες ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους. Εμείς είπε, πιστεύουμε ότι πρέπει να επενδύσουμε σε μικρότερης χωρητικότητας μπαταρίες, που είναι φθηνότερες, ελαφρύτερες και πιο γρήγορες στην επαναφόρτισή τους. Ο στόχος μας δεν είναι να είμαστε στην κορυφή του ανταγωνισμού σε ό,τι έχει να κάνει με την αυτονομία. 
Τέλος και σε ό,τι έχει να κάνει με τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, ξεκαθάρισε πως η ηλεκτροκίνηση δεν πρόκειται να ενσωματωθεί άμεσα σε όλα τα μοντέλα της Porsche, με την λύση των επαναφορτιζόμενων υβριδικών κινητήρων να είναι αυτή που προς το παρόν κερδίζει έδαφος για την εταιρεία. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube