Porsche Carrera GT: Σκαρφάλωσε στα $2 εκατομμύρια η αξία της

Porsche Carrera GT: Σκαρφάλωσε στα $2 εκατομμύρια η αξία της

Η Porsche Carrera GT έσπασε το προσωπικό της ρεκόρ μεταπωλητικής αξίας σκαρφαλώνοντας στα $2 εκατομμύρια.

Είναι γεγονός ότι στις μέρες μας οι τιμές στην αγορά των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχουν συνεχώς αυξητική τάση, είτε πρόκειται για ταπεινά μοντέλα είτε φυσικά για σπάνιες και καλοσυντηρημένες κατασκευές όπως η εικονιζόμενη Porsche Carrera GT.

Το συγκεκριμένο γερμανικό σούπερκαρ πουλήθηκε πρόσφατα έναντι 2 εκατ. δολαρίων. Δηλαδή περίπου τέσσερις φορές πάνω από την αρχική αγοραστική του αξία. To προηγούμενο ρεκόρ τιμής γι' αυτό το ξεχωριστό μοντέλο της Porsche, το κατείχε μια κόκκινη Carrera GT που άλλαξε ιδιοκτήτη έναντι $1,92 εκατ.

Για να σκαρφαλώσει η ασημί Carrera GT στην τιμή αυτή, σημαντικό ρόλο έπαιξε ότι το αυτοκίνητο έχει διανύσει μόλις 400 km στα 17 χρόνια ζωής του και ότι συνοδευόταν με ένα αυθεντικό σετ αποσκευών της Porsche. Όπως είναι φυσικό το αυτοκίνητο βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.

Porsche Carrera GT

Θυμίζουμε ότι στο κέντρο της βρίσκεται ένας πολύστροφος ατμοσφαιρικός V10 κινητήρας 5,7 lt με απόδοση 610 PS και 590 Nm ροπής. Η ισχύς περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου σασμάν έξι σχέσεων. 

Όπως και να έχει, ελπίζουμε ο νέος ιδιοκτήτης της να απολαύσει τη θρυλική δημιουργία του κατασκευαστή από την Στουτγάρδη και να την οδηγήσει περισσότερο από τα περίπου 24 km που διένυε το αυτοκίνητο κάθε χρόνο μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube