Απολαύστε δοκιμή της Porsche Carrera GT την εποχή της δόξας της [video]

Απολαύστε δοκιμή της Porsche Carrera GT την εποχή της δόξας της [video]

Γυρίστε 15 χρόνια πίσω και παρακολουθήστε την ανάλυση-οδήγηση του 10κύλινδρου hypercar από το αξέχαστο Best Motoring.

Η Carrera GT μπορεί να σκιάστηκε από το ότι ήταν το μοιραίο αυτοκίνητο για τον Paul Walker, όμως παραμένει ένα ιδιαίτερα σημαντικό μοντέλο, όχι μόνο για την Porsche, αλλά για την αυτοκίνηση γενικότερα, αφού ήταν το πιο προηγμένο ίσως supercar της εποχής της.

Με έναν πολύστροφο V10 612 ίππων στο κέντρο και τεχνολογία απευθείας από τους αγώνες, η Carrera GT ήταν ένα ορόσημο όταν παρουσιάστηκε πριν μια 15ετία. Γι’ αυτό και το αξέχαστο ιαπωνικό Best Motoring της αφιέρωσε ένα ολόκληρο επεισόδιο όταν την έβαλε στο χέρι και την οδήγησε για πρώτη φορά.
 
Το κανάλι του παλιού, κορυφαίου περιοδικού στο YouTube ανέβασε πρόσφατα εκείνη τη video-δοκιμή της Carrera GT από το 2004 και, παρά την έλλειψη υποτίτλων, είναι πολύ ενδιαφέρουσα να την παρακολουθήσεις. Περιλαμβάνει πλήρη τεχνική ανάλυση με σχέδια της εποχής, και σύγκριση με τους τότε ανταγωνιστές της: τη Ferrari F50, τη Mercedes-Benz SLR McLaren, ακόμη και τη McLaren F1.

Πάνω απ’ όλα όμως θα χαρείτε άφθονα οδηγικά πλάνα του γερμανικού hypercar σε πίστα – και μάλιστα όχι οποιαδήποτε πίστα, αλλά τη θρυλική πίστα Formula 1 της Suzuka. Μιλάμε για πραγματικά ολοκληρωμένη δουλειά.
  
[Πηγή: Best Motoring Official / YouTube]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube