Porsche: Από το 2020 η 911 και με χειροκίνητο κιβώτιο επτά σχέσεων

Porsche: Από το 2020 η 911 και με χειροκίνητο κιβώτιο επτά σχέσεων

Θα προσφέρεται ως επιλογή δίχως επιπλέον κόστος στις 911 Carrera S, 4S Coupé και Cabriolet.

Η Porsche δίνει στους λάτρεις μια απόλαυση για το Halloween, καθώς η εταιρεία έχει επιβεβαιώσει ότι το 911 θα προσφερθεί με ένα μηχανικό κιβώτιο επτά ταχυτήτων.

Το κιβώτιο ταχυτήτων DIY θα είναι μια επιλογή χωρίς κόστος σε μια σειρά από μοντέλα συμπεριλαμβανομένων των 911 Carrera S και 4S Coupé και Cabriolet. Παραμένει ασαφές εάν θα προσφερθεί τελικά στην Carrera, αλλά σε κάθε περίπτωση οι οπαδοί της χειροκίνητης επιλογής ταχυτήτων θα έχουν μια εναλλακτική στο αυτόματο PDK των οκτώ σχέσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την Porsche 911 Carrera S Cabriolet [video]

Ωστόσο, όσοι επιλέξουν το χειροκίνητο κιβώτιο θα πρέπει να πληρώσουν ένα τίμημα. Και αυτό δεν είναι οικονομικό, αλλά έχει να κάνει με τις επιδόσεις, καθώς για παράδειγμα η Carrera S είναι αργότερη κατά 0,7'' στην τυπική διαδικασία της από στάσης επιτάχυνσης σε σχέση με αυτήν με το PDK κιβώτιο (με το πακέτο Sport Chrono).
Ευτυχώς η Porsche λέει πως η τελική ταχύτητα των δύο εκδόσεων θα είναι ίδια. 

Ένα θετικό σημείο της επιλογής της έκδοσης με το χειροκίνητο κιβώτιο, είναι πως αυτή θα είναι κατά 9 kg ελαφρύτερη αυτής με το PDK, ενώ η εταιρεία διευκρινίζει πως όσοι επιλέξουν το επτατάχυτο μηχανικό κιβώτιο θα πάρουν στάνταρ και το πακέτο Sport Chrono. Ωστόσο αυτό το «πακέτο» εξοπλισμού θα διατίθεται στις ΗΠΑ και δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν θα ισχύει η ίδια πολιτική και στην Ευρώπη.  

Να σημειώσουμε πως για έναν παράξενο λόγο, στις ΗΠΑ πολλοί πελάτες της Porsche επιλέγουν χειροκίνητο κιβώτιο, όπως τουλάχιστον δείχνουν τα επίσημα στοιχεία πωλήσεων της εταιρείας. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube