Porsche: Αναθεώρηση παραγωγής Cayman λόγω… επιτυχίας 911

Porsche: Αναθεώρηση παραγωγής Cayman λόγω… επιτυχίας 911

Η νέα 911 είναι εμπορικό «μπίνγκο», με αποτέλεσμα η Porsche να προγραμματίζει τον αναπροσανατολισμό της παραγωγής για την κουπέ 718 Cayman σε άλλο εργοστάσιο.

Η Porsche θα μεταφέρει την παραγωγή της Cayman από το εργοστάσιό της στη Στουτγάρδη στο εργοστάσιο του Volkswagen Group στο Osnabrueck. Η γερμανική εταιρεία έχει αναθεωρήσει σημαντικά προς τα πάνω τις προσδοκίες των πωλήσεων. Ο λόγος είναι οι υψηλότερες από τις αναμενόμενες παραγγελίες για τη νέα 911 από τους αντιπροσώπους. 

«Σήμερα σχεδιάζουμε να μεταφέρουμε το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της Cayman κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους στο Osnabrück, πιθανώς και ολόκληρη την παραγωγή, προκειμένου να καλύψουμε την αυξημένη ζήτηση για την 911», δήλωσε ο August Achleitner, επικεφαλής των σπορ Porsche.

Ο Achleitner, ο οποίος θα συνταξιοδοτηθεί στο τέλος αυτού του μήνα, δήλωσε ότι το σχέδιο της διανομής της Porsche για την 911 έχει ήδη ανανεωθεί δύο φορές για να ληφθεί υπόψη ο απροσδόκητα μεγάλος αριθμός παραγγελιών.

Η μεταφορά θα επιτρέψει στο εργοστάσιο παραγωγής της Porsche, περιορισμένο σε μέγεθος λόγω της τοποθεσίας του στην αστική περιοχή του Zuffenhausen στη Στουτγάρδη, να επικεντρωθεί περισσότερο στην 911. Η μετατόπιση του όποιου όγκου παραγωγής της Cayman πιθανότατα θα γίνει τον Αύγουστο κατά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Το Osnabrück, πρώην εργοστάσιο της Karmann που αποκτήθηκε από το VW Group το 2010, χρησίμευσε συχνά ως ευρεία μονάδα παραγωγής για να διευκολύνει την αποσυμφόρηση σε εγκαταστάσεις παραγωγής σε ολόκληρο το γερμανικό γκρουπ. Το 2020 στο εργοστάσιο αυτό προγραμματίζεται η κατασκευή του VW T-Roc, με εκτιμώμενη παραγωγή περίπου 20.000 αυτοκινήτων το χρόνο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube