Porsche 918 Spyder vs McLaren P1 στη Laguna Seca [video]

Porsche 918 Spyder vs McLaren P1 στη Laguna Seca [video]

Η άμεση σύγκριση, στον ίδιο χώρο και κάτω από τις ίδιες συνθήκες, των δύο κορυφαίων υπεραυτοκινήτων μαγνητίζει κάθε φίλο της αυτοκίνησης.

Δύο από τα τρία* σύγχρονα hypercars αναμετρώνται σε μια από τις διασημότερες, και πιο τεχνικές, πίστες στον κόσμο.

Ο λόγος, φυσικά, για τις McLaren P1 και Porsche 918 Spyder που μοιάζουν σε προδιαγραφές αλλά, πρακτικά, αντιπροσωπεύουν δύο εντελώς διαφορετικές φιλοσοφίες.

Αμφότερες έχουν σασί και αμάξωμα από ανθρακονήματα, κινητήρα εσωτερικής καύσης V8 τοποθετημένο στο κέντρο που συνδυάζεται υβριδικό σύστημα για συνολική απόδοση γύρω στους 900 ίππους.

Ο διτούρμπινος V8 της Ρ1 είναι ισχυρότερος από τον ατμοσφαιρικό της 918 Spyder, με 916 έναντι 887 PS. H McLaren είναι επίσης ελαφρύτερη κατά 240 kg (1.400 vs 1.640) και σαφώς ταχύτερη στα 0-200 km/h, με χρόνο μόλις 6,8¨έναντι 7,9¨.

H Porsche αντιπαραθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες στον εμπρός άξονα, που την καθιστούν τετρακίνητη, και ροπή που φτάνει τα 130 kgm (!) έναντι των 91,8 της αντιπάλου της.

Ο έμπειρος οδηγός αγώνων Randy Pobst είχε στη διάθεσή του και τις δύο, με στάνταρ ελαστικά δρόμου, όπως ακριβώς διατίθενται στους αγοραστές τους. Το πεδίο αντιπαράθεσης ήταν η πίστα Laguna Seca στην Καλιφόρνια και, μετά από δύο αναγνωριστικούς γύρους με την καθεμία, τις οδήγησε στο όριο με κριτή το χρονόμετρο.

Για να διαπιστώσετε ποια, και γιατί, από τις δύο κερδίζει θα πρέπει να δείτε το video. Ακόμα και η «χαμένη» πάντως, είναι 3¨ πιο γρήγορη, στην πίστα των 3,6 km, από τον χρόνο που έχει γράψει οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο παραγωγής.

* Το τρίτο είναι, φυσικά, η LaFerrari. Η εταιρεία ωστόσο απαγόρευσε στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, με τον οποίο είχε γίνει η επαφή, να συμμετάσχει, δίχως να δώσει άλλη εξήγηση.

Παρεμπιπτόντως, το ίδιο είχε γίνει στο αντίστοιχο συγκριτικό του Top Gear, με τις Porsche και McLaren να παραχωρούν άμεσα τα δικά τους hypercar και τη Ferrari να είναι και πάλι απούσα...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube