Πωλείται το τελευταίο SAAB!

Πωλείται το τελευταίο SAAB!

Αυτό το 9-5 είναι το απολύτως τελευταίο που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του ιστορικού εργοστασίου στο Trollhättan.

Μετά από μια μακρά περίοδο όπου η SAAB έβγαζε μέτρια αυτοκίνητα βασισμένα σε παλιότερα μοντέλα της GM, η σουηδική εταιρεία άλλαξε ρότα κι άρχισε να φτιάχνει και να προγραμματίζει ενδιαφέροντα προϊόντα. Δυστυχώς, ήταν πολύ αργά για να σωθεί από τη χρεοκοπία και το κλείσιμο…

Υπάρχουν ακόμα πολλοί φίλοι της μάρκας, οι οποίοι φυσιολογικά διστάζουν να αγοράσουν κάποιο σχετικά πρόσφατο μεταχειρισμένο SAAB, φοβούμενοι προβλήματα με τη συντήρηση και τα ανταλλακτικά.

Όμως αυτό το 9-5 είναι κάτι ξεχωριστό. Αν πιστέψουμε την αγγελία στο σουηδικό Blocket, είναι το τελευταίο που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο του Trollhättan, στη Σουηδία. Και με τιμή πώλησης 225.000 κορόνες (€21.270), δεν θα λέγαμε ότι είναι ακριβό.

Ο πωλητής λέει ότι παράχθηκε από τον σύνδικο πτώχευσης και είναι φορτωμένο με όλα τα διαθέσιμα έξτρα. Ανάμεσά τους, εμπρός, πίσω και πλευρικά παρκοραντάρ, σύστημα εισόδου/εκκίνησης χωρίς κλειδί, σύστημα πολυμέσων με οθόνες και για τους πίσω επιβάτες, ανάγνωση DVD, πλοηγό, σύστημα Head-up Display, κλιματισμό 4 ζωνών, προβολείς Xenon και σύστημα ελέγχου πιέσεων στα ελαστικά.

Το μοντέλο είναι το 2.0 TTiD Aero, που σημαίνει η σπορ έκδοση με τον 2λιτρο, διτούρμπινο ντίζελ, που αποδίδει 190 PS στις 4.000 rpm και 40,8 kgm ροπής στις 1.750 rpm. Για αυτοκίνητο του Σεπτεμβρίου 2010 δεν είναι καθόλου άσχημα – να μην πούμε και για σημερινό.

Ο πωλητής προσφέρει ιστορικό Carfax με έξτρα χρέωση, αλλά δεν δίνει τον αριθμό VIN του αυτοκινήτου για να μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι είναι πράγματι το τελευταίο SAAB. Αν όμως είναι, σίγουρα η αξία του θα ανέβει στο μέλλον. Και, στο κάτω-κάτω, το τελευταίο 9-5 δεν είναι καθόλου κακό αυτοκίνητο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το SAAB 9 5 2.0 T XWD Aero Auto

[Πηγή: Blocket μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube