Πωλείται συλλογή από 100.000 Hot Wheels [video]

Πωλείται συλλογή από 100.000 Hot Wheels [video]

Ο ιδιοκτήτης τα κρατούσε για χρόνια σε κλειστά κουτιά και η οικογένειά του αποφάσισε να τα πουλήσει όταν αυτός έφυγε από τη ζωή.

Μια συλλογή από περίπου 100.000 Hot Wheels διατίθεται προς πώληση στο Κάνσας της Αμερικής από την οικογένεια ενός ανώνυμου συλλέκτη που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.

Τα υπό κλίμακα μοντέλα που βρίσκονται μέσα στις αρχικές τους συσκευασίες, ήταν οργανωμένα ανά είδος και χρονολογία μέσα σε χιλιάδες κουτιά. Ο ιδιοκτήτης μάλιστα τα είχε αποθηκεύσει μέσα σε πλαστικά δοχεία έτσι ώστε να διατηρηθούν σε κατάσταση καινούριου κρατώντας μακριά τη σκόνη. Ενδεικτικό είναι πως χρειάστηκαν ώρες για να αφαιρεθούν όλα τα μοντέλα από τα κουτιά τους και να τοποθετηθούν στους ειδικούς πάγκους.

Collection

Όπως δήλωσαν γνωστοί του στα μέσα, εκτός από τα χιλιάδες αποθηκευμένα Hot Wheels που παρέμειναν στις συσκευασίες τους, ο συλλέκτης διατηρούσε και μια πλούσια συλλογή μοντέλων στο σπίτι του την οποία θαύμαζε καθημερινά. Ο Αμερικανός είχε πάθος με τα σπάνια μοντέλα και έψαχνε τις εκδόσεις που βγήκαν πρώτες από το εργοστάσιο καθώς αυτές είναι που έχουν και τη μεγαλύτερη αξία.

Η πώληση των 100.000 Hot Wheels θα πραγματοποιηθεί στο Overland Park του Κάνσας μεταξύ 18 και 20 Ιουλίου. Το κόστος των Hot Wheels ξεκινά από το 1 δολάριο για τα πιο πρόσφατα και συνηθισμένα μοντέλα, ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι και σε χιλιάδες δολάρια για τα πιο σπάνια μοντέλα της δεκαετίας του '60.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube