Πωλείται η πλατφόρμα της Lotus Elise

Πωλείται η πλατφόρμα της Lotus Elise

Η Lotus πουλά τα δικαιώματα παραγωγής της πλατφόρμας του δημοφιλούς σπορτσκαρ μαζί με τον εξοπλισμό.

Η Lotus θέλει να πουλήσει την πλατφόρμα της Elise, καθώς το δημοφιλές σπορτσκαρ φτάνει φέτος στο τέλος της παραγωγής του μετά από 25 χρόνια στην αγορά και πληθώρα εκδόσεων.

Να θυμίσουμε πως η πρώτη γενιά της Elise κυκλοφόρησε το 1995, η δεύτερη ακολούθησε το 2001 και η σημερινή τρίτη γενιά βρίσκεται στην παραγωγή από το 2010 με πολλές αναβαθμίσεις. Το κύκνειο άσμα του μοντέλου είναι η Elise Final Edition που παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο. Τον ερχόμενο Ιούνιο εξάλλου θα παρουσιαστεί η νέα Lotus Emira που θα αντικαταστήσει τις Elise και Exige ως το τελευταίο μη-εξηλεκτρισμένο μοντέλο της Lotus.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Lotus: Αποχαιρετά τις Elise και Exige με εκδόσεις Final Edition

Όπως δήλωσε στο Automotive News Europe ο Matt Windle, managing director της Lotus, η βρετανική φίρμα είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο να πουλήσει την πλατφόρμα της Lotus Elise σε κάποιο άλλο κατασκευαστή για δική του χρήση. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβέι και το 1973 όταν η Lotus πούλησε τα δικαιώματα παραγωγής του Seven στην Caterham, η οποία μέχρι σήμερα κατασκευάζει το Caterham 7.

Η Lotus δεν αποκάλυψε αν κάποια εταιρεία έχει ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον, όμως είμαστε σίγουροι πως αρκετοί κατασκευαστές μικρής κλίμακας θα μπορούσαν να επωφεληθούν από μια τέτοια συμφωνία. Αντίστοιχα, η Lotus - ή μάλλον η μητρική εταιρεία Geely - θα έβαζε χρήματα στα ταμεία της εκμεταλλευόμενη τη δυναμική ενός προιόντος που δεν σκόπευε να ξαναχρησιμοποιήσει στο μέλλον.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube