Πωλείται η Ferrari F300 του Michael Schumacher

Πωλείται η Ferrari F300 του Michael Schumacher

Για $4,9 εκατ. μπορείτε να αποκτήσετε την Ferrari F300 με την οποία ο Michael Schumacher αντιμετώπισε τον Μika Hakkinen στο πρωτάθλημα της Formula 1 το 1998.

Δεν είναι συχνό φαινόμενο να πωλείται ένα μονοθέσιο που έχει συμμετάσχει σε αγώνα της Formula 1. Πόσο μάλλον όταν αυτό ανήκε στην Ferrari και πίσω από το τιμόνι του έχει βρεθεί ο θρύλος, Michael Schumacher

Σύμφωνα με την αγγελία, η συγκεκριμένη Ferrari F300 συμμετείχε με τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή στο τιμόνι στο Grand Prix του Λουξεμβούργου και της Ιαπωνίας το 1998.

Στο Λουξεμβούργο, ο Schumacher εκκίνησε από την pole position με τον Mika Hakkinen να εκκινεί από την τρίτη θέση. Ωστόσο, μετά την πτώση της καρό σημαίας ο Γερμανός οδηγός πέρασε δεύτερος την γραμμή του τερματισμού.

Ferrari F300

Στην Ιαπωνία, ο Schumacher εκκίνησε και πάλι πρώτος αλλά στον 31ο γύρο εγκατέλειψε λόγω κλαταρίσματος. Έτσι ο Φινλανδός αντίπαλός του κατέκτησε τη νίκη αλλά και το πρωτάθλημα του 1998 με την ομάδα της McLaren.

Στην καρδιά της F300 βρίσκεται ένας τρίλιτρος ατμοσφαιρικός V10 απόδοσης 815 PS στις 17.300 rpm.

Ferrari F300

Όπως είναι φυσικό, η τιμή απόκτησης του μονοθεσίου είναι ανάλογη της βαριάς ιστορίας που το συνοδεύει. Ως αποτέλεσμα, όποιος θέλει να αγοράσει αυτήν την F300 θα πρέπει να καταβάλει στην duPont Registry  το ποσό των $4,9 εκατομμυρίων.

[Πηγή: duPont Registry]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube