Michael Schumacher: Οκτώ χρόνια από την ημέρα που σημάδεψε τη ζωή του [video]

Michael Schumacher: Οκτώ χρόνια από την ημέρα που σημάδεψε τη ζωή του [video]

Οκτώ χρόνια μετά τον μοιραίο τραυματισμό του Michael Schumacher, ουδείς πέραν την οικογένειας του γνωρίζει ακριβώς την κατάσταση της υγείας του.

Η 29η Δεκεμβρίου του 2013 ήταν η μέρα που άλλαξε τη ζωή του Michael Schumacher, αλλά και της οικογένειάς του.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής βρισκόταν για Χριστουγεννιάτικες διακοπές στις γαλλικές Άλπεις και έκανε σκι, που ήταν το αγαπημένο του άθλημα. Ήταν δεινός σκιέρ, ενώ δεν ήταν η πρώτη φορά που είχε βρεθεί στη συγκεκριμένη πίστα. 

σψηθ

Για λόγους που οκτώ χρόνια μετά δεν έχουν διευκρινιστεί, ο Michael βγήκε από τα όρια της πίστας και συνέχισε να κάνει σκι. Εκεί συνέβη το μοιραίο. Έχασε την ισορροπία του, έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του σε ένα βράχο και τραυματίστηκε σοβαρά, παρά το γεγονός ότι φορούσε κράνος. 

Άμεσα έφτασαν στο σημείο τραυματιοφορείς και τον μετέφεραν με ελικόπτερο σε κοντινό νοσοκομείο, με τον Γερμανό να έχει τις αισθήσεις του. Οι γιατροί όμως εκεί έκριναν πως τα τραύματά του ήταν πολύ σοβαρότερα από όσο φαίνονταν και πως δεν μπορούσαν να του προσφέρουν τη δέουσα για την περίπτωσή του περίθαλψη.

Έτσι ο Schumacher μεταφέρθηκε πάλι με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή. Το χτύπημα στο κεφάλι αποδείχθηκε πάρα πολύ σοβαρό. Η κατάστασή του έβαινε από το κακό στο χειρότερο και οι γιατροί αναγκάστηκαν να τον βάλουν σε τεχνητό κώμα, ενώ υπεβλήθη σε πολλαπλές επεμβάσεις στο κεφάλι λόγω εγκεφαλικής αιμορραγίας. 

Οι αρχικές πληροφορίες έλεγαν πως ο σοβαρός τραυματισμός του προήλθε από την κάμερα που είχε στηρίξει στο κράνος, όμως κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

schumi
Οι γιατροί δεν ήταν καθόλου αισιόδοξοι για την εξέλιξη της κατάστασής του. Στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ o Μichael έμεινε για έξι περίπου μήνες, με την εκπρόσωπο της οικογένειας να ανακοινώνει στις 16 Ιουνίου του 2014 πως ο Γερμανός βγήκε από το κώμα. 

Ακολούθησε η μεταφορά του σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης στην Ελβετία, όπου έμεινε για λίγο καιρό για να μεταφερθεί τελικά στο σπίτι του, όπου στο μεταξύ είχε στηθεί ολόκληρο αποθεραπευτικό κέντρο. 

Έκτοτε, οι πληροφορίες που διαρρέουν για την κατάσταση της υγείας του είναι συγκεχυμένες. Άλλοι λένε ότι εξακολουθεί να είναι «φυτό», άλλοι πως επικοινωνεί υποτυπωδώς με το περιβάλλον και άλλοι κατά καιρούς εκφράζουν πιο αισιόδοξα σενάρια. 

Η οικογένεια κρατά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την κατάσταση του παγκόσμιου πρωταθλητή και το μόνο βέβαιο είναι ότι του παρέχει ιατρική φροντίδα στον ύψιστο βαθμό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube