Πωλείται επετειακή Ferrari SF1000 για το σαλόνι σας

Πωλείται επετειακή Ferrari SF1000 για το σαλόνι σας

Το στατικό μοντέλο του μονοθεσίου της Scuderia Ferrari κατασκευάστηκε για την 1.000η συμμετοχή της ομάδας σε Grand Prix.

Η Scuderia Ferrari σε συνεργασία με τον οίκο δημοπρασιών RM Sotheby's, έβγαλε στο σφυρί μια σειρά από συλλεκτικά αντικείμενα από τη φετινή σεζόν Formula 1 με τις υπογραφές των οδηγών της. Ανάμεσά τους είναι και ένα στατικό μοντέλο κανονικής κλίμακας της Ferrari SF1000 με επετειακή φορεσιά που δημιουργήθηκε με αφορμή την 1.000η συμμετοχή της Ferrari σε Grand Prix.

Το ιστορικό ορόσημο συμπληρώθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2020 στο Mugello Circuit στην Τοσκάνη. Στα 1.000 Grand Prix που συμμετείχε, η Scuderia Ferrari σημείωσε 238 νίκες, 228 pole position και 254 ταχύτερους γύρους, ενώ έχει κερδίσει 16 Πρωταθλήματα Κατασκευαστών και 15 Πρωταθλήματα Οδηγών.

Η κόκκινη απόχρωση της SF1000 είναι εμπνευσμένη από την Ferrari 125 F1, το πρώτο μονοθέσιο της ιταλικής φίρμας που έτρεξε στη σεζόν του 1950. Στο εμπρός μέρος έχει τον αριθμό 16 του Charles Leclerc και πίσω έχει τον αριθμό 5 του Sebastian Vettel, ενώ φέρει τις υπογραφές και των δύο οδηγών. Μέχρι στιγμής, η μεγαλύτερη προσφορά για την αγορά της Ferrari SF1000 είναι €200.000 ενώ απομένουν ακόμη 6 μέρες για να ολοκληρωθεί η δημοπρασία.

Ως στατικό μοντέλο που κατασκευάστηκε από την Scuderia Ferrari στο Maranello, το συγκεκριμένο μονοθέσιο δεν διαθέτει κινητήρα, κιβώτιο, φρένα ή ηλεκτρονικά συστήματα και δεν προορίζεται για μετατροπή σε λειτουργικό. Ο νέος ιδιοκτήτης καλείται να υπογράψει συμφωνητικό που περιορίζει τη χρήση του μοντέλου για λόγους επίδειξης και αποκλείει κάθε είδους εμπορική εκμετάλλευση. Επιπλέον, θα πρέπει να οργανώσει την αποστολή του μονοθεσίου από το Maranello στην τοποθεσία της αρεσκείας του και να πληρώσει τα μεταφορικά.

[Πηγή: RM Sotheby's]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube