Ποιος είπε ότι το ντίζελ πέθανε; Αύξηση 9,6% στη Γερμανική αγορά!

Ποιος είπε ότι το ντίζελ πέθανε; Αύξηση 9,6% στη Γερμανική αγορά!

Την ώρα που η VW φτιάχνει ηλεκτρικά, οι πωλήσεις ντίζελ εκτοξεύουν τα αποτελέσματα του μηνός Οκτωβρίου.

Μπορεί η VW, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας, να έβαλε πανηγυρικά στην παραγωγή το ηλεκτρικό ID.3, αλλά οι Γερμανοί καταναλωτές εξακολουθούν να αγοράζουν συμβατικά αυτοκίνητα και μάλιστα ντίζελ!

Οι γερμανικές πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 13% τον Οκτώβριο, με την αύξηση της ζήτησης από τους επιχειρηματικούς στόλους και την ανάκαμψη των πωλήσεων των πετρελαιοκίνητων οχημάτων να είναι αυτή που έδωσε τη μεγαλύτερη ώθηση.

Σε απόλυτους αριθμούς οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 284.593 οχήματα. Η Porsche, η Audi, η Tesla, η Alfa Romeo και η Renault ήταν μεταξύ των νικητών, ενώ η Opel και η Dacia είχαν φτωχό μήνα.
Οι εταιρικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 16% τον περασμένο μήνα, ενώ οι πωλήσεις σε ιδιώτες αυξήθηκαν κατά 6,8%. Την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις αυτοκινήτων ντίζελ αυξήθηκαν κατά 9,6%, κάτι που αναλογεί σε μερίδιο της τάξης του 30,9% της συνολικής αγοράς.
Αντίστοιχα, η αύξηση των βενζινοκίνητων ήταν της τάξης του 4,5% τον μήνα Οκτώβριο.
Αναλυτές της αγοράς σημειώνουν ότι η πτωτική τάση των αυτοκινήτων ντίζελ έχει σταματήσει.

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών ή υβριδικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 47% , κατέχοντας ένα μερίδιο αγοράς της τάξης του 1,7%, με την μεγαλύτερη αύξηση να καταγράφεται για την Tesla που πούλησε 293 Model 3 τον περασμένο μήνα.
Τέλος, ηγέτης στη Γερμανική αγορά παραμένει η VW.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube