Ποιος είναι ο ρόλος του ροκ συγκροτήματος Linkin Park στην εξέλιξη των μελλοντικών Mercedes-AMG;

Ποιος είναι ο ρόλος του ροκ συγκροτήματος Linkin Park στην εξέλιξη των μελλοντικών Mercedes-AMG;

Η Mercedes συνεργάζεται με το ροκ συγκρότημα Linkin Park όχι για το ηχοσύστημα αλλά για τον ήχο της κινητήριας μονάδας των εξηλεκτρισμένων σπορ μοντέλων.

Η Mercedes-AMG συνεργάζεται με τους Linkin Park, μεταξύ άλλων ειδικών, για να βεβαιωθεί ότι τα επερχόμενα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της όχι μόνο θα δείχνουν αλλά και θα ακούγονται επιθετικά.

Δεν είναι γνωστό ποια ακριβώς είναι η συνδρομή του γνωστού ροκ συγκροτήματος στη διαδικασία εξέλιξης και τι είδους βοήθεια θα λάβει το ειδικό τμήμα του Affalterbach, αλλά ο επικεφαλής Tobias Moers επιβεβαίωσε ότι υπάρχει συνεργασία: «Γνωρίζετε τους Linkin Park; Ξεκίνησα να κουβεντιάζω μαζί τους σχετικά με τον ηλεκτρικό ήχο. Έχουμε χρόνια συνεργασία μαζί τους. Είμαστε δεμένοι», κατέληξε ο Moers.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Mercedes-AMG GT C Roadster [video]

Η συνεργασία ξεκίνησε με την σύσταση μιας ομάδας παραγωγής τεχνητού ήχου, μαζί και με ειδικούς από τον χώρο των ψηφιακών παιχνιδιών και του κινηματογράφου. «Πουλάμε συναισθήματα» είπε ο Moers, «και ο ήχος είναι απαραίτητος για να γεννήσεις συναίσθημα. Δουλεύουμε πάνω σε τεχνητούς ήχους γιατί πρέπει».

Όταν μιλάμε για εξηλεκτρισμένη γκάμα Mercedes-AMG, πρώτα από όλα μιλάμε για το hypercar Project One. Το αυτοκίνητο με τεχνολογία Formula 1, κατά απόλυτη κυριολεξία. Χρησιμοποιεί κινητήρα 1,6 λίτρων V6, τούρμπο, σε συνδυασμό με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες. Η  συνολική απόδοση φτάνει τα 1.000 PS. Θα κατασκευαστούν μόλις 275 κομμάτια, τα οποία έχουν ήδη προπωληθεί, με τις παραδόσεις να αρχίζουν από το 2019.

Θα υπάρξει επίσης υβριδική έκδοση της νέας Mercedes-Benz CLS. Θα λέγεται AMG 53 κατά πάσα πιθανότητα και θα τοποθετείται μεταξύ των 43 και 63 που γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή. Θα έχει 3λιτρο εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα και θα βγάζει συνολικά (θερμικός και ηλεκτροκινητήρας) 430 άλογα.

Πηγή Carscoops

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube