Ποιος είναι ο Oliver, ο αγαπημένος φίλος του Richard Hammond; [video]

Ποιος είναι ο Oliver, ο αγαπημένος φίλος του Richard Hammond; [video]

Ο Βρετανός παρουσιαστής του Top Gear και του The Grand Tour παρουσιάζει το αγαπημένο του αυτοκίνητο. 

Ο Richard Hammond είναι ένα πραγματικός λάτρης των αυτοκινήτων. Είναι γνωστός στους φίλους του αυτοκινήτου ως ο ανήσυχος τηλεοπτικός παρουσιαστής των επιτυχημένων περιοδικών Top Gear και The Grand Tour, όπου πολύ τακτικά ξεκινά τρελές εξορμήσεις υποβάλλοντας τα οχήματα σε σκληρές δοκιμασίες. Ένα από αυτά είναι και ένα Opel Kadett του 1963, με το οποίο ο Hammond ήθελε να κάνει ένα ταξιδιωτικό 1.000 μιλίων στη νότια Αφρική πριν από 13 περίπου χρόνια. Από την αρχή ένας ισχυρός δεσμός αναπτύχθηκε ανάμεσα στο Βρετανό και τον νέο σύντροφό του  – τον οποίο βάπτισε “Oliver”. Ο “Oliver” δεν τον απογοήτευσε ποτέ ανταποκρινόμενος ακόμα και στις πιο δύσκολες διαδρομές στις οποίες επέδειξε αρετές και ιδιότητες “που εκτιμά κανείς στους ανθρώπους,” όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Hammond. «O Oliver είναι γενναίος. Είναι τόσο πιστός όσο μπορεί να είναι ένας φίλος» δηλώνει επαινώντας το Opel Kadett A.

ham

Όταν χρειάστηκε να διασχίσει ένα ποτάμι στη μέση της σαβάνας, ο “Oliver” δεν τον εγκατέλειψε. Δεν υπήρχε περίπτωση να άφηνε τον “Oliver” εκεί, και έτσι τον έφερε πίσω στο γκαράζ του στη Μεγάλη Βρετανία. Τώρα, το Kadett του είναι έτοιμο για ένα ακόμα φρεσκάρισμα .

Δεν είναι τυχαίο που το Kadett A εξακολουθεί να αποτελεί σήμερα σύμβολο του γερμανικού  “οικονομικού θαύματος”. Από το 1962 έως το 1965 περίπου 650,000 αντίτυπά του βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής προσφέροντας τη δυνατότητα μετακινήσεων σε μεγάλα τμήματα του πληθυσμού. Αυτό διασφαλιζόταν όχι μόνο από τον τετρακύλινδρο κινητήρα με απόδοση 40 ίππων, αλλά και από το χαμηλό λειτουργικό κόστος, το μεγάλο χώρο αποσκευών και το ευρύχωρο εσωτερικό του αυτοκινήτου, που εντυπωσίαζε τους οδηγούς της εποχής εκείνης. Ή όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι τότε διαφημίσεις, «Opel Kadett = OΚ».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube