Ποιος δεν θα ήθελε να οδηγεί αυτή την BMW M5 Touring; [video]

Ποιος δεν θα ήθελε να οδηγεί αυτή την BMW M5 Touring; [video]

Η πρακτική έκδοση της BMW M5 από τη δεκαετία του '90 δημοπρατήθηκε πριν από λίγες μέρες στις ΗΠΑ.

Μια σπάνια BMW M5 Touring (E34) του 1995 δημοπρατήθηκε στις ΗΠΑ έναντι $59.000 (€48.503) μέσω της σελίδας Bring A Trailer, με τις φωτογραφίες να ξυπνούν μέσα μας νοσταλγία για τα γερμανικά μοντέλα επιδόσεων των '90s.

Η BMW M5 E34 (1988-1995), δηλαδή η δεύτερη γενιά του σπορ σεντάν - ήταν διαθέσιμη και σε πιο πρακτική έκδοση Touring (1992-1995). Ξεχώριζε από τις υπόλοιπες 5άρες χάρη στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, τις προεκτάσεις των μαρσπιέ, τη διπλή απόληξη της εξάτμισης, τους καθρέφτες και τους τροχούς μεγαλύτερης διαμέτρου.

BMW M5 Touring

Η συγκεκριμένη M5 Touring είναι ένα από τα 209 αυτοκίνητα που φορούσε τον εξακυλινρο σε σειρά κινητήρα 3,8 λίτρων (S38B38) σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων Getrag Type D και πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Το μοτέρ απέδιδε 340 PS και 400 Nm όταν βγήκε από το εργοστάσιο, με τη δύναμη να μεταδίδεται - που αλλού - στον πίσω άξονα.

Ακόμα ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου είναι η απόχρωση Night Blue Metallic με λεπτομέρειες σε Granite Silver Metallic στο εξωτερικό, σε συνδυασμό με δερμάτινο σαλόνι Magnolia Connoly (λευκό/μαύρο) και ξύλινες επενδύσεις στην καμπίνα.

BMW M5 Touring

Η M5 Touring αγοράστηκε στη Γερμανία μέσω του προγράμματος εξατομίκευσης BMW Individual με υπερ-πλούσιο εξοπλισμο. Αυτός περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου 18", ενεργή ανάρτηση Adaptive M Suspension με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ, θερμαινόμενα και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, τιμόνι Servotronic, διζωνικό κλιματισμό, υπολογιστή ταξιδιού, ηλεκτρικά παράθυρα, cruise control, διπλή ηλιοροφή, αυτόματο πλύσιμο στα εμπρός φώτα, ράγες οροφής και αεροτομή.

Από το 1995 μέχρι σήμερα, η M5 Touring ταξίδεψε σε Γερμανία, Ιαπωνία και Καναδά, με το οδόμετρο να γράφει 136.000 km. Σήμερα, η συγκεκριμένη BMW M5 Touring δεν βρίσκεται σε κατάσταση βιτρίνας, με εμφανή τα σημάδια του χρόνου σε κάποια σημεία παρόλο που οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες την πρόσεξαν αρκετά και έχουν αντικαταστήσει αρκετά από τα μηχανικά μέρη. Παρόλα αυτά παραμένει ένα ποθητό, γρήγορο και στυλάτο station wagon που ξεχωρίζει σε κάθε του πέρασμα και είμαστε σίγουροι πως ο νέος ιδιοκτήτης θα την χαρεί.

[Πηγή: Bring A Trailer]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube