Ποιο είναι το ισχυρότερο brand της αυτοκινητοβιομηχανίας;

Ποιο είναι το ισχυρότερο brand της αυτοκινητοβιομηχανίας;

Παγκόσμια έρευνα δείχνει ότι το ισχυρότερο brand στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι ταυτόχρονα στην 4η θέση της γενικής κατάταξης.

Παγκόσμια έρευνα έδειξε ότι το ισχυρότερο brand στην αυτοκινητοβιομηχανία παραμένει η Ferrari. Ταυτόχρονα, η εταιρεία του Maranello είναι στην 4η θέση της γενικής κατάταξης.

Τα μόνα brands ισχυρότερα από την Ferrari είναι η Lego, η Google και η Nike. Την έρευνα έκανε ο οργανισμός Brand Finance, μια εταιρεία επιχειρηματικών συμβούλων που εξειδικεύεται στον στρατηγικό σχεδιασμό και στην αξιολόγηση μερικών από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παγκοσμίως. Κάθε brand αξιολογείται με βάση την δαπάνη του για το marketing, την αναγνωρισιμότητα, την καταναλωτική πίστη, τον βαθμό ευχαρίστησης των εργαζομένων σε αυτό και φυσικά την φήμη του.

Σύμφωνα λοιπόν με την Brand Finance η ισχύς της Ferrari αυξήθηκε κατά τρεις μονάδες φέτος, στις 92. Στην δεύτερη θέση είναι η Porsche με 86 ενώ η Volkswagen και η SEAT ακολουθούν μαζί στην 3η θέση με 84,9 βαθμούς. Στην 5η θέση είναι η BMW με 84,5 βαθμούς, έκτη η Renault με 84,2 και ακολουθούν η Ford (83,8), η Toyota (83,1), η Rolls-Royce (83,0) και η Lamborghini (82,3).



«Το γεγονός ότι η Ferrari αύξησε τα έσοδα της χωρίς αυτό να επηρεάσει την ισχύ του brand δείχνει ότι στο Maranello έχουν βρει την τέλεια συνταγή για να αυξήσουν την αξία των μετοχών», δήλωσε ο David Haigh, CEO της Brand Finance.

Πηγή Autoguide

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube